George Knight

Debat tussen links en rechts

Toevoer elektriciteit naar de Krim opgeblazen. Wat is de reden?

with 5 comments

Wat krijg je als het meest corrupte land (Oekraïne) en het op een na meest corrupte land van Europa (de Russische Federatie) zaken met elkaar doen? In maart 2014 bezette de Russische Federatie de Krim. Dat werd op 27 maart 2014 wereldwijd veroordeeld in VN-resolutie 68/262 wat toen werd gezien als een diplomatieke nederlaag voor de Russen. Het tekende hun isolatie. Sancties wreden afgekondigd, maar Oekraïne bleef gewoon elektriciteit, water en goederen leveren. Omdat het terugdraaien van de mensenrechten waaronder de vervolging van de Krim-Tataren op de Krim door de Russische autoriteiten zonder gevolgen bleef in Berlijn, Kiev of New York kon een reactie niet uitblijven. Des te meer omdat de Russen steeds minder afgerekend worden op die onrechtmatige bezetting en het Westen lafhartig een oogje dichtknijpt. Het opblazen van de electriciteitsmasten naar de Krim tekent ook de woede over uitblijvende hervormingen in Kiev. Het conflict gaat niet zozeer over een verschil tussen Oekraïne en de Russische Federatie, maar tussen de haves en de have nots in die landen. Corruptie is de noodsituatie die ontstaat door twee maffiastaten die elkaar gijzelen.

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. George Knight

  22 november 2015 at 18:59

 2. Wat krijg je als het meest corrupte land (Oekraïne) en het op een na meest corrupte land van Europa (de Russische Federatie) zaken met elkaar doen?
  —————————————————-
  ja George, maar hoe meet je de corruptie in een land?
  Roberto

  Roberto la Verita

  24 november 2015 at 11:31

 3. @Roberto
  Ik heb het idee dat je deze vraag hier al meermalen gesteld heb en ik daarop al meermalen heb geantwoord. Ik volsta deze keer daarom met te verwijzen naar het onderzoek van Transparancy International dat jaarlijks een rapport publiceert dat de corruptie in landen vergelijkt aan de hand van een aantal criteria:
  https://www.transparency.org

  George Knight

  24 november 2015 at 11:40

 4. George Knight

  24 november 2015 at 13:17

 5. Russian maps already picture Crimea as part of Russia. But the peninsula still receives at least two-thirds of its electricity from Ukraine and a large amount of fresh water via a canal fed by the Dnieper River.
  http://uk.reuters.com/article/2015/11/26/ukraine-crisis-crimea-idUKL8N13L3KZ20151126

  George Knight

  26 november 2015 at 20:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: