Commissie Stiekem en ‘het lek’. Selectieve verontwaardiging en narcisme van de politiek

In de hype loopt iedereen als een kip zonder kop achter de hype aan. Met de focus op de rugnummers en de namen. Is er een staatsgeheim gelekt uit die commissie met die rare naam: Stiekem? Welnee. Het is allemaal een kwestie van perspectief. Een oude waarheid leert dat de overheid zelf overvloedig lekt als het zo uitkomt.

Lekken is nooit het probleem als het gelekte in lijn is met wat de regering naar buiten wil brengen. Lekken is pas een probleem als het daarmee strijdig is. Zoals nu. Gaat het om de leugens van minister Ronald Plasterk (PvdA) die doorgeprikt werden door een artikel in NRC, maar niet doorgeprikt mochten worden? Leugens die door het nu ingestelde onderzoek niet vergeten worden, maar door de fractieleider van de VVD Halbe Zijlstra comfortabel in de lucht worden gehouden. Dit gaat werkelijk nergens over. Waarom gaan de politieke partijen niet aan het werk om de vluchtelingencrisis te beteugelen of het land beter te maken? Waarom laten partijen zich steeds maar weer afleiden door hun eigen functioneren? Als een narcist die in de spiegel blijft staren.

Hoe eindigt dat onderzoek? Met controle door de NSA van telefoongegevens van fractieleiders met de NRC?

Advertentie

7 gedachten over “Commissie Stiekem en ‘het lek’. Selectieve verontwaardiging en narcisme van de politiek

 1. Is bekend, ook hier gebeuren dit soort dingen. Gewoon aandacht vragen en laten zien hoe belangrijk het is wat ze bespreken. Het woord stiekem, past bij alles in de politiek!

  Like

 2. Als het iemand betreft waar ze graag vanaf willen, zal degene die gelekt heeft, zeker bekend worden .
  Stel, het zou Samsom zijn, zullen zij er alles aan doen om het onder de pet te houden. Het zou dan einde kabinetsperiode betekenen en dat willen zij niet. Ze zullen er alles aan doen om de regerings-periode af te maken.

  Like

 3. @Wil
  Als ze het met z’n allen toch onder het tapijt willen schuiven, dan begrijp ik niet waarom dit onderzoek er is gekomen. Want ik neem aan dat in kleine kring bekend is wie heeft gelekt. Meest logisch als degene die uit de school klapte is inderdaad Samsom die Plasterk in bescherming nam. Dus zo opgevat is het onderzoek gericht tegen de PvdA. Of moet het dienen om Samsom als partijleider te vervangen door Asscher? Een wissel die al lang verwacht wordt en zo een directe aanleiding gegeven wordt.

  Like

 4. Dat wat jij zegt George, is juist. Ik bedoel te zeggen dat zij momenteel mensen aan het beschadigen zijn zonder doel. Die aangifte had nooit mogen gebeuren, dat doe je niet tegenover collega’s. Ik heb zelf ervaren hoeveel verdriet hiermee wordt veroorzaakt. Als je zoiets ontdekt, stap naar de persoon in kwestie toe en zeg dat hij of zij dit niet had moeten doen, Zijlstra weet gewoon wie het is en waar is Rutte in deze zaak, hij had kunnen ingrijpen! Het is zoals ik heb gezegd, ze willen van de bewuste persoon af, anders was het niet zo’n rel geworden.
  Ik zie het hier, zodra ze iets bekokstoven wat het daglicht niet kan verdragen, of wat ophef kan veroorzaken, zetten ze het stempeltje “VERTROUWELIJK” erbij en zo worden burgers plotseling met een vaststaand feit overrompeld!
  Wie het “slachtoffer” is weet ik niet, maar ik wens hem of haar, heel veel sterkte!

  Like

 5. @Wil
  Nu wordt vanuit het presidium van de Tweede Kamer net gedaan alsof men niet wist dat het lek zat bij een fractievoorzitter. Ik geloof er niets van dat men dat niet wist. Het maakt het er in mijn ogen allemaal ongeloofwaardig op.

  Juridische, partijpolitieke en publicitaire aspecten worden verbonden met het inlichtingendossier en een stoethaspelende en blunderende minister Plasterk. Deze mengelmoes van ongelijke aspecten is voor de buitenstaander niet om aan te zien.

  Deze generatie politici kan niet alleen geen geloofwaardige leiding geven aan het land, maar evenmin aan de eigen kaasstolp. Het lijkt werkelijk nergens op.

  Like

 6. @George, waar het heen gaat met dit land, daar maak ik mij ernstig zorgen over. Ik vind het net een kleuterschool en ik niet alleen! Kijk, aan ieder Kabinet mankeert wat, in de ogen van de burgers is het nooit goed. Maar voorheen hadden wij nog echte Staadsmannen. Bestuurders die ondanks alles toch respect afdwongen. Wij noemen het een PAMPER KABINET, doorgeschoten pubers.
  Voorheen zag je de mannen grijs worden, vanwege de zorg om het volk ten dienste te zijn. Ze zijn nu het meest druk om hun plekje te behouden, met een schuine blik naar Brussel. Ik denk dat Rutte, “mamma” tegen Merkel zegt en keurig doet wat moeders hem opdraagt.. Dat kost hem geen moeite, daar is ie aan gewend. Het wordt tijd dat ze allemaal opkrassen, maar wel vraag ik mij af; ” Wie moeten het dan gaan doen?” Ik zou zeggen, meer kiene mensen uit het gewone volk, niet allemaal van die verwende rijkeluis kinderen. Verder aanvullen met zakenmensen die ervaring in het leven hebben opgedaan en weten hoe zij met geld moeten omgaan. Weg met de EU, wel weer een soort van EEG. Grenzen dicht, levert ook weer banen op en wie hier niet hoort, wegsturen. De landen waar ze vandaan komen weigeren ze terug te nemen, hoe kunnen ze ons dan verplichten ze te houden, omdat ze geen ID of paspoort hebben.
  Wij moeten te alle tijden een paspoort of ID bij ons hebben , anders ben je strafbaar!
  Ik ben geen rascistische, wie echt gevlucht is, mag van mij blijven, maar zeker al die jonge mannen terug sturen, kunnen ze hun land verdedigen, zoals vroeger in WOll onze mannen deden .
  Zoals het nu gaat, kan het echt niet blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.