Mansveld treedt af. Groot nieuws in Den Haag. Rijden treinen straks op tijd?

mans

In Den Haag is het groot nieuws: staatssecretaris Wilma Manveld van Infrastructuur stapt op omdat ze de Kamer herhaaldelijk heeft voorgelogen. Dat is de conclusie van het rapport ‘De reiziger in de kou’ van de parlementaire enquêtecommissie Fyra onder leiding van CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg dat vandaag verscheen. In een verklaring waaraan ze haar aftreden aankondigt verwijst ze herhaaldelijk naar fouten die door haar voorgangers zijn gemaakt. In een rampdossier van jarenlang falend spoorbeleid. Het valt Mansveld moeilijk om van harte schuld te bekennen. Is het aftreden van een staatssecretaris groot nieuws?

Foto: Schermafbeelding van persverklaring van staatssecretaris Wilma Mansveld, 28 oktober 2015.

4 gedachten over “Mansveld treedt af. Groot nieuws in Den Haag. Rijden treinen straks op tijd?

  1. Moeten we ons aan gaan wennen aan -en genoegen nemen met het opduikende fenomeen dat staatssecretarissen vallen op hoofdpijndossiers, terwijl ministers zich ondertussen zich elders bekommeren over het welzijn van Europa en gezamenlijk beleidsmatige besluiten nemen, die, eenmaal afgestemd met en goedgekeurd door het Europees parlement, door staatssecretarissen op lokaal niveau worden omgezet in daden?

    Like

  2. Zolang de politiek de NS de hand boven het hoofd houdt zal er niet zo heel veel veranderen. Als voorheen wordt de NS betaald om treinen van A naar B te laten gaan. tegen betaling kunnen pakketjes mee. Er zijn volgens de NS maar twee soorten pakketjes; pakketjes die in en uit geladen moeten worden en pakketjes die dit zelfstandig kunnen ook wel passagiers genaamd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.