Beeldvorming over vluchtelingen gekaapt door uitersten: asielhaters en welkomstbrigades

Wil de echte bezorgde burger nú opstaan, vraagt Annabel Nanninga zich in een column voor Jalta af. Ze heeft het over de kloof tussen asielhaters en welkombrigades en neemt afstand van beide extremen. Het redelijke midden tot wie ze zichzelf rekent worden volgens haar niet gehoord en serieus genomen. Ze mist hun stem. 

Bovenstaande uitzending van 21 oktober van Pauw (VARA) noemt Nanninga een ‘fatsoensmasturbatiecirkel’: ‘Bij Pauw zaten wat halfvergeten BN’ers hun gratuite weldoenerij uit te venten, met een paar vluchtelingen als levend attest van hun goedertierenheid. Een knappe, gesoigneerde Syriër met een hippe goatee, een doddig meisje, geen mens die gelooft dat deze zorgvuldig gecaste rekwisieten een representatieve doorsnee zijn van de vluchtelingenstroom.’ En ook Geert Wilders kan bij haar geen goed doen: ‘Daarna retweette Geert Wilders een berichtje van iemand die het krijsfestijn ‘een geweldige avond’ noemt, in plaats van zich uit te spreken tegen het ontnemen van spreekrecht aan andersdenkenden. Daar gaat de PVV-stem van de mensen uit het redelijke midden die zich niet vertegenwoordigd en gedemoniseerd voelen door de asielvoorstanders.

sb

Annabel Nanninga heeft gelijk. Wat vertegenwoordigen de vertoningen bij Pauw en van Wilders meer dan de vertoningen van Pauw en Wilders? Waarom wordt de beeldvorming over wat de vluchtelingencrisis is gaan heten zo gedomineerd door de uitersten? Waarom krijgen ze zoveel ruimte in de media? Dus asielhaters en welkomstbrigades die aan de hand van de omstandigheden niet in staat zijn hun voorgevormde mening bij te stellen. Komt dat doordat het midden zich niet uit, geweerd wordt uit de publiciteit, geen directe lijnen naar de media heeft of omdat die mening te genuanceerd is en niet sexy overkomt op (sociale) media? Zodat hun stem ondersneeuwt in het zalvende geluid van welkomstbrigades en de schrille klanken van asielhaters?

Foto: Schermafbeelding van retweet door Geert Wilders van tweet van Sander Booij van 21 oktober 2015.

Advertentie

3 gedachten over “Beeldvorming over vluchtelingen gekaapt door uitersten: asielhaters en welkomstbrigades

 1. Ook ik heb tegen de komst van 1140 asielzoekers in Alphen aan den Rijn gestemd. Ik geen hater en geen welkomscommite. Wij kregen op dinsdag een bericht en moesten ons op donderdagavond, dus twee dagen in een extra Raadsvergadering moesten wij hierover beslissen.
  In het begin van de avond (17.00 uur) mochten inwoners hun zegje doen, daarna werden wij voorgelicht over het hoe en wat. En zo is het op een slimme manier bij onze inwoners, waarvan de meesten het niet wisten, door de strot geduwd. Vele mensen zijn niet tegen, maar ergeren zich aan het optreden van De EU,
  en onze Haagse elites van het Binnenhof.
  Zij hebben deze overstroming veroorzaakt en zorgen dat zij zelf droge voeten houden!
  Mensen begrijpen het ook niet, in het kader der bezuinigingen zijn verzorgingshuizen leeggemaakt, hulp aan bejaarden en gehandicapten verschraald, kinderen die zonder ontbijt naar school gaan en niet meer dan 2 X een warme maaltijd krijgen. Zo zijn er veel meer bezuinigingen, waar geen fatsoenlijk antwoord op komt.
  Logisch dat men zich afvraagt, waar het geld voor deze opvang vandaan komt.
  De boosheid is niet zozeer de vluchtelingen, maar onvrede over hoe het nu al jaren gaat in ons land en waar geen mens wat van begrijpt.
  Nu worden duizenden woningen bijgebouwd in de sociale sector, maar niet om wachtlijsten weg te werken.
  Dat is wat er mis is en boosheid veroorzaakt onder de bevolking, maar die mopperen aan de keukentafel en vinden dat het geen zin heeft om te protesteren.
  Ik keur alles wat EXTREEM is af. En de media loopt aan het handje van de overheid, omdat het subsidie-slurpers zijn. Al die BNers met hun riante salarissen krijgen betaald voor hun aanwezigheid en hebben nergens last van, geld zat. Hooligans vind je overal en die moeten gewoon genegeerd worden.
  Maar ze zorgen voor sensatie en is voer voor extreem links en al die geitenharen-sokken die zich wereldverbeteraars noemen, deze figuren vind ik nog erger, want zij verdienen aan het wereldleed!

  Mijn tegenstem heeft vloekende en scheldende bellers opgeleverd en die kwamen niet uit het RECHTSE KAMP.

  Like

 2. Volgens Scheffer moet er goed gekeken worden naar wat Europa op langere termijn wel en niet aankan. Vorige maand vertelde hij aan het Financieele Dagblad: “Ik laat me geen keuze opdringen tussen uitersten: de grenzen moeten dicht of juist helemaal open. Het gaat om de vraag: hoe geven we op een duurzame manier onze morele betrokkenheid bij dit vluchtelingendrama vorm. Maar die vluchtelingen trekken natuurlijk naar het meest welvarende deel, en daar uiteindelijk naar grote steden. In Malmö, Lyon, Birmingham en Amsterdam bestaat zo ongeveer de helft van de bevolking uit migranten. Dan wordt de vraag wat je kunt dragen een andere.”
  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2064620-paul-scheffer-over-vluchtelingencrisis.html?title=paul-scheffer-over-vluchtelingencrisis

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.