EU heeft geen begin van aanpak van vluchtelingencrisis. Wat zegt dat?

Inwoners van EU-lidstaten moeten ijzersterk in hun schoenen staan om het geloof in de leiding van de EU niet te verliezen. Hopend op hervormingen. De gebrekkige aanpak van de vluchtelingencrisis roept de vraag op of de leiding van de EU nog wel beseft waar het mee bezig is en hoe het de situatie meester kan worden. In strijd met alle afspraken worden de buitengrenzen van de EU nauwelijks nog bewaakt en zijn binnengrenzen poreus geworden. Dat geeft economische migranten zonder recht op de vluchtelingenstatus gelegenheid zich bij de stroom vluchtelingen te voegen en zich anders voor te doen omdat ook registratie en controle onvoldoende zijn. Veel vluchtelingen doen zich voor als Syrisch wat ze niet zijn. In een Turks gambiet dat uiteindelijk door de Turken werd weerlegd probeerde de EU de vluchtelingenstroom te stoppen. Beroerd spel. Wat te denken over dit handelen van de EU dat in blinde paniek en gebrek aan eenheid de eigen verworvenheden weggeeft?

Advertentie

2 gedachten over “EU heeft geen begin van aanpak van vluchtelingencrisis. Wat zegt dat?

 1. Erg veel vertrouwen roept het niet op. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat schreeuwlelijkerds binnen en buiten het parlement zich roeren. Leiderschap is gevraagd. Maar de EU is veel te vrijblijvend om te kunnen functioneren en veel mensen willen eigenlijk ook niet dat de EU in staat is haar wil op te leggen aan deelstaten die dan niet veel meer zullen zijn dan provincies.

  Like

 2. @Raymond
  Ja, nu pas wreekt zich echt het feit dat de EU geen politieke unie is. De fouten zijn ook niet zozeer de huidige EU-leiders te verwijten, maar de voorafgaande die lichtzinnig een onvolkomen EU hebben opgetuigd en uitgebreid.

  Het Verdrag van Maastricht in 1992 had zonder die politieke unie nooit zo op de rails gezet moeten worden. Met grote porties wensdenken in plaats van realisme. Beter was geweest een pas op de plaats en verdieping van de toenmalige EEG-lidstaten voordat een EEG of EU verder ging met verbreding.

  De rol van de VS en de multinationals bij de stichting en vergroting van de EU en de invoering van de euro is beslissend geweest, maar haalt nauwelijks de media. Anders gezegd, het was niet in het belang van de bestaande EEG om zonder het vangnet van een politieke unie de diepte in te gaan. De politieke leiders van de toenmalige EEG zijn door de VS en multinationals het diepe ingegooid zonder dat ze altijd zelf beseften.

  En wie zitten er met de gebakken peren? Niet Shell of Obama, maar jij en ik. Zie ook: https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/08/03/bilderberg-hielp-ontstaan-euro-maar-wordt-er-niet-aan-herinnerd/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.