Monden open, Grenzen Dicht! Wilders haakt in op campagne Geen Stijl

grenzendicht_download2

De campagne voor het referendum van Geen Peil die vooral ging over de Europese democratie en het vermeende gebrek aan inspraak van de burger is nauwelijks -succesvol- afgesloten of de volgende campagne kondigt zich al weer aan. Aan de rechterkant van het politieke spectrum is de actiebereidheid groot. ‘Grenzen Dicht!‘ van de PVV. Geen Stijl die deel uitmaakte van Geen Peil ondersteunt de actie van Wilders. Het zegt AKSIE! Alle digitale verzetsstrijders voor de oorlog worden opgeroepen om nu op twitter in verzet te komen en nu alvast de knijpkat, de dubbele bodems en een portie leeuwenmoed van zolder te halen: #KOMINVERZET.

De PVV die in de politieke barometer steevast op nummer 1 staat geeft opvallend weinig informatie. Wat het precieze doel is maakt de partij niet helder. Want wat betekent ‘Grenzen Dicht!’ concreet? Dicht voor wie en wat? DS geeft de volgende verklaring voor de beweegreden van de PVV: ‘Nu GeenPeil met succes geflyerd heeft voor 300.000 handtekeningen, gooit PVV-fractievoorzitter Geert Wilders er meteen een nieuwe flyeractie achteraan. Namens zijn partij pleit hij voor gesloten grenzen, en wil die mening krachtens glimmende A5-papiertjes ook aan de rest van Nederland duidelijk maken.’ IJzer smeden nu het heet is dus. De actie komt goed op stoom nu Geert Wilders vandaag bekend heeft gemaakt welke plekken hij voor deze campagne aan zal doen. Op 3 oktober is hij in Almere en op 6 oktober op de markt van Purmerend. Hij mijdt de grenzen.

Foto: Flyer van de PVV voor de actie ‘Grenzen Dicht!’. De actie ondersteunen kan hier.

10 gedachten over “Monden open, Grenzen Dicht! Wilders haakt in op campagne Geen Stijl

 1. die vooral ging over de Europese democratie en het vermeende gebrek aan inspraak van de burger is nauwelijks -succesvol
  ===========================
  Hoezo vermeende gebrek ?
  Sinds wanneer hebben de burgers hier een vinger in de pap, ook in Nederland( die zichzelf democratisch noemt ), wordt het leven gedicteerd.
  Als een regering het vertrouwen verliest door hun beleid, zal in een democratie de overheid de bal aan het volk geven met de vraag ” wat willen jullie dan? “,en niet met allerlei kunstgrepen proberen de 4 jaar vol te maken.
  Roberto

  Like

 2. @Roberto
  Vermeend betekent denkbeeldig of verondersteld. Maatschappijcritici vinden dat de inspraak van de burger in Nederland tekortschiet. Dat vind ik ook. De toevoeging van het woord ‘vermeend’ had als functie om duidelijk te maken dat er verschillend wordt geoordeeld over die mate van inspraak en het een geschilpunt is tussen groeperingen.

  Het gaat over de marges van de tegenstem in een democratie. Iemand als Geert Wilders of de actievoerders van Geen Stijl hebben een vast repertoire om ‘de politiek’ ervan te betichten de democratie buiten werking te stellen. Dat wordt echter sleets en ongeloofwaardig als het om de haverklap wordt geroepen. Het lijkt er dan eerder op dat door die continue rituele beschuldigingen Wilders of GS zichzelf buiten de democratie plaatsen door de spelregels waarop ze de ander afmeten voor zichzelf uit te zonderen, en buiten werking te verklaren. Dat is simpele retoriek die doorgeprikt kan worden.

  De ongeloofwaardigheid van de kritiek op de politiek door Wilders of GS, maakt trouwens de politiek van Rutte of Asscher niet geloofwaardig. Die is en blijft even ongeloofwaardig. En krakkemikkig. Maar wel op een andere manier ongeloofwaardig. Wilders of GS voegen niets constructiefs aan toe. Hoewel ze met veel ketelmuziek het omgekeerde beweren.

  Like

 3. ervan te betichten de democratie buiten werking te stellen.
  ==============================
  En hebben ze hier geen punt dan?
  Mijn gevoel zegt mij ook dat langzaam maar zeker het kleine beetje democratie ons wordt afgenomen.
  Als voorbeeld geef ik je de berichtgeving over de WOB, het lijkt er op dat de ambtenaren op de minnesterie’s
  deze wet systeemmatig saboteren ” afbraak van de democratie? ”
  Roberto

  Like

 4. @Roberto
  Vooral het ministerie van Veiligheid en Justitie zorgt voor problemen. Het zou de rechtsstaat moeten versterken, maar lijkt die voornamelijk te dwarsbomen. In elk geval is dit de realiteit in de beeldvorming.

  Ik ben voor een grondige hervorming van de democratie en kan zelfs begrijpen dat anti-democratische krachten daar tot op een bepaald punt instrumenteel in kunnen zijn. Maar in Wilders en GS heb ik weinig vertrouwen door hun simplisme en verdraaien van de feiten.

  Like

 5. Maar in Wilders en GS heb ik weinig?????? vertrouwen door hun simplisme en verdraaien van de feiten.
  ================================
  Wel George, dan heb je toch altijd nog meer vertrouwen in hem dan ik, zo lang hij afgeeft op Buitenlandse ingezetenen ,zal ik niet gauw op hem stemmen, ik kan en mag dit uit Socialistisch oogpunt niet doen, alhoewel ik de laatste tijd behoorlijk aan het twijfelen ben, maar dat is het nu juist ze hebben op veel punten wel gelijk, .en dat is nu net wat mij het meeste benauwd.
  Maar ik vind het wel jammer dat je het stuk in de Post niet kan waarderen, ik kon mij in dat stuk wel voor 98% vinden,en toen ik de naam Karstens zag staan was dit voor mij geen propaganda meer,want ik ken hem als een oprecht man, die zich niet laat leiden door geregisseerde propaganda machines uit het westen , maar iemand die zelf op onderzoek uit gaat.
  Roberto

  Like

 6. @Roberto
  Ik zie de laatste tijd dat TPO steeds meer aan het verrechtsen is. Neem nou zo’n stuk met de titel ‘Moslims horen niet thuis in Europa’. Wat een onzin. Tja, en dan nog verbaasd zijn als christenen het Midden-Oosten uit worden verjaagd.

  Ik voel me bij zo’n mentaliteit niet thuis, hoewel ik van mening ben dat de EU en Den Haag incompetent hebben gehandeld in de vluchtelingenproblematiek. In de handhaving kan er veel sneller en slimmer worden opgetreden. Zet criminelen of degenen onder de vluchtelingen die zich ernstig misdragen per omgaande het land uit. Probeer de bokken van de geiten te scheiden. Maar kom niet aan met stemmingmakerij over bevolkingsgroepen of religies. Dat maakt precies dat kapot waarvoor we zeggen op te komen.

  Like

 7. George,

  Zo ken ik je weer, eindelijk eens een blog van je waar ik het 100% mee eens ben.
  Roberto

  Like

 8. Het hele Europese Asielbeleid moet net zo als in Australie,dan ben je van het hele zooitje af,het is gewoon onhaalbaar de hele wereld te helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.