Simon Ostrovsky signaleert eind aan oorlog in Oost-Oekraïne

Simon Ostrovsky van Vice News keert terug naar Oost-Oekraïne. Door de autoriteiten werd hem op 4 juni een visum voor de Russische Federatie geweigerd mede vanwege zijn berichtgeving over de in Oekraïne gestorven Russische militairen. Hij signaleert in de Volksrepubliek Loehansk het begin van het einde aan de Russisch-Oekraïense oorlog. De in februari 2015 gesloten Minsk-II overeenkomst lijkt eindelijk te werken.

Toch zijn er nog hinderpalen voor echte vrede, zoals de status van de Krim dat in maart 2014 met militaire middelen onrechtmatig door de Russische Federatie werd bezet. Oekraïne vreest dat in een geheime overeenkomst met westerse landen het Kremlin de Donbas als wisselgeld teruggeeft om de Krim te behouden.

Er zijn geen winnaars in deze oorlog. Nu alle zogenaamde separatisten ineens gelaten lijken terug te keren in de schoot van Oekraïne klinkt al hun retoriek nog holler dan die al klonk. Waarom is er zoveel geleden, bloed gevloeid en infrastructuur vernietigd als nu wordt toegegeven dat het geen zin had? Is hiermee de kous af?

Advertentie

5 gedachten over “Simon Ostrovsky signaleert eind aan oorlog in Oost-Oekraïne

 1. Is hiermee de kous af?
  =====================
  Nou nee George, ik denk dat eerder het westen de kous op de kop heeft gekregen.

  Roberto

  Like

 2. @Roberto
  Vooralsnog hebben vooral de bewoners van de zogenaamde Volksrepublieken in Oost-Oekraïne de kous op de kop gekregen. Waarom? Dat valt niet te zeggen.

  Like

 3. As Russia ratchets up military action in Syria, the fighting in east Ukraine is winding down. The leaders of Russia, Ukraine, France and Germany will meet in Paris on Friday for talks on Ukraine, and while a lasting political solution still seems some way off, there is confidence on all sides that the military action could finally be over, a year after the first ill-fated, and largely ignored, ceasefire agreement was signed in Minsk, Belarus.
  http://www.theguardian.com/world/2015/oct/01/as-russia-enters-war-in-syria-conflict-in-ukraine-begins-to-wind-down

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.