Onderzoek Demmink in Turkije uitsluitend vastgelopen door Turkse obstructie?

Wat We Are Change Rotterdam een week geleden al concludeerde werd gisteren bevestigd door de gevestigde Nederlandse media: het onderzoek door het OM naar de voormalige topambtenaar van Justitie Joris Demmink in Turkije is vastgelopen. NRC laat weten dat de Haagse onderzoeksrechter Yolande Wijnnobel de pogingen staakt om in Turkije getuigen te horen in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar Demmink. ‘Een woordvoerder van de Haagse rechter-commissaris zegt desgevraagd dat Turkije heeft laten weten “om juridische redenen” niet te kunnen meewerken” aan het onderzoek naar vermoedens van pedoseksuele activiteiten van Joris Demmink (67).’ Want volgens de Turkse autoriteiten zijn deze beschuldigingen al eens onderzocht en staat het beginsel ne bis in idem (‘niet tweemaal in hetzelfde’) nieuw onderzoek niet toe.

Daar staan we dan in een zaak die maar steeds niet grondig onderzocht werd en al op voorhand door de passieve houding van de Nederlandse autoriteiten in de doofpot belandde. Nu loopt zoveel jaren later een onderzoek van het OM dood. Met het vermoeden van klassenjustitie en manipulatie van de media, en een geheim akkoord tussen Nederland en Turkije waar Demmink zou zijn uitgeruild tegen de Koerdische Baybasin.

Wat nu? Er zijn twee opties om de zaak Demmink alsnog vlot te trekken. Onderzoek naar seksueel misbruik door Demmink dat zich heeft afgespeeld in Nederland. Ex-jongensprostituee Bart van Well neemt hierop vandaag een voorschot. Hij wil Teeven en Opstelten laten getuigen in een nieuwe Demmink-zaak, zo bericht De Telegraaf. Van Well zou in de jaren ’80 als 15-jarige tweemaal seksueel zijn misbruikt door Demmink. En mogelijk kan het onderzoek in Turkije losgetrokken worden door onderzoeksjournalistiek van Nederlandse en Turkse media die voor de gelegenheid samenwerken. Als een paal boven water staat dat gevestigde media een slechte beurt hebben gemaakt door zich veel te lang te laten afschrikken. Tekenend is dat het We Are Change Rotterdam was die de zaak een week geleden weer in de publiciteit bracht. Wordt deze kwestie ooit afgerond?

6 gedachten over “Onderzoek Demmink in Turkije uitsluitend vastgelopen door Turkse obstructie?

 1. In 2014 ben ik urenlang verhoord door de Rijksrecherche. Ik legde in dat verhoor een verklaring af tegen meneer Demmink: hij was aanwezig in de woning van professor Ger van Roon, dat als jongensbordeel dienst deed.

  Ongetwijfeld is Harro Knijff, de advocaat van meneer Demmink, op de hoogte van mijn verklaring die ik ook in een aangifte liet vastleggen. Hij reageert niet.

  Ik verklaarde ook over een andere topambtenaar, een voormalig minister van Financiën. Hij bood mij als kind geld voor seksuele handelingen op de achterbank van een auto: ook geld bieden voor seks met een minderjarige is strafbaar.

  In het hetzelfde verhoor verklaarde ik over een topman van Achmea, die ik het Anne Frank-plantsoen in Eindhoven (betaalde) seks zag hebben met minderjarige Marokkaanse jongens.

  Het OM negeert mijn getuigenverklaringen, en Knijff mijn verklaring tegen zijn cliënt.

  Ik wens Bart van Well oprecht veel succes. Ik hoop dat hem bespaard blijft wat Justitie Frank Leenders en mij aandeed.

  Like

 2. @Koos
  Je hebt wat je beweert eerder gezegd. Ook hier. Toen begreep ik al niet waarom je beschuldigingen geen onderdeel van een strafzaak tegen Demmink konden zijn. Waarom worden je getuigenverklaringen genegeerd? Heeft het OM daar ooit een reden voor gegeven? Dat Demmink en zijn advocaat beschuldigingen tegen eerstgenoemde negeren lijkt me logisch, maar dat het OM dat doet is een rechtsstatelijke doodzonde.

  En waarom houden de politieke partijen zich zo afzijdig? Behalve Pieter Omtzigt (CDA) en Louis Bontes (GrBvK) lijkt geen enkele politicus zich te willen branden aan dit onderwerp. Dat feitelijk allang niet meer gaat om seksueel misbruik van jongeren, maar om klassenjustitie, obstructie van de rechtsgang, het functioneren van de politieke partijen en persbreidel.

  Like

 3. George, ik heb wel een idee waarom mijn beschuldigingen geen onderdeel uitmaken van de strafzaak tegen Demmink. Er speelt namelijk meer dan de zaak Demmink alleen.

  Ten eerste heeft de overheid vanaf 2002 geprobeerd me het zwijgen op te leggen met bedachte rechtszaken, waarbij het zonder uitzondering ontbrak aan een fatsoenlijke rechtspleging: ik werd telkens veroordeeld. Volgens mij gebeurde dat om mij ertoe te bewegen niet tegen Demmink te verklaren. Dat is niet gelukt, maar nu mijn verklaringen bekend zijn bij het OM, blijft de deur inderdaad dicht.

  Ten tweede is er de Groningse HIV-zaak. Als seksueel actieve homo weet ik wie erbij betrokken waren: honderden mensen. Direct en indirect. Ook overheidsdienaren zoals politieambtenaren, advocaten, rechtbankpersoneel en rechters. De HIV-zaak is door het OM gedownplayed tot een paar daders en een aantal slachtoffers. Een interview van Dagblad van het Noorden-journalist Rob Zijlstra met een van de veroordeelden in deze zaak staat hier: https://robzijlstra.wordpress.com/2009/01/04/hiv/ Demmink was ook tijdens de HIV-zaak s.g.

  Ten derde is er de IRT. Slechts weinig mensen weten dat deze zaak zich ook in het Noorden van land afspeelde. Als kind was ik getuige van smokkel vanuit zee ten hoogte van de Friese dorpen Sexbierum en Pietersbierum. Ik woonde met mijn ouders in die dorpen. De Harlingse haven speelde een belangrijke rol bij de smokkel van wapens en verdovende middelen. De locatie van de rijksopleidingsschool voor politie, helemaal in Harlingen, lijkt mij niet toevallig gekozen. Mijn vader was er werknemer. Hij zou op Tweede Kerstdag 1990 door verhanging een einde aan zijn leven hebben gemaakt. Van een IRT-Kroongetuige weet ik dat deze vorm van moord populair was bij de de Turks-Italiaanse mafia. Mijn vader was in dat jaar dan niet de enige… Een paar jaar voor zijn dood werd hij beschuldigd van verduistering in dienstbetrekking. Het fijne heb ik er nooit van geweten. Mijn moeder, ze is nu 84, heeft altijd gezegd dat er niets van waar was: mijn vader werd door justitie, net als ik nu, gecriminaliseerd.

  Vanaf mijn 18e ben ik in Leeuwarden gaan wonen. Ik kwam in horecagelegenheden waarvan de eigenaren zich bezig hielden met drugshandel. Een aantal van hen was ook IRT-informant.
  Een landelijk bekende drugsmeneer zag ik vaak in de zaken, waar ik ook kwam, waaronder een homo-discotheek. Deze man heb ik goed gekend: http://www.liwwadders.nl/horeca-icoon-koos-strooisma-overleden/#.VfiC0_ntmko Zijn dood is “raadselachtig”.

  Van IRT-getuigen weet ik dat de politiechef van Noord-Nederland, Oscar Dros, een grote rol speelde bij de IRT-affaire. Veel groter dan tot nu toe wordt aangenomen.

  In 2002 werd Dros plaatsvervangend korpschef bij de regiopolitie Drenthe. In dat jaar raakte ik na een gecreëerd arbeidsconflict mijn baan bij de recherche kwijt en begonnen de intimidaties door politie en justitie. In het jaar 2002 werd Demmink secretaris-generaal.

  Dros kan echt niets verkeerd doen. Hij overleefde de Harense Facebook-rellen ondanks dat hij bij Pauw en Witteman zat te liegen, en dat er in de rechtbank van Groningen steeds minder strafzaken worden behandeld wordt hem kennelijk ook niet aangerekend: http://guyotplein1.nl/

  Geniet Dros, net als Demmink c.s. bescherming?

  Like

 4. Bizar is het zeker, maar ik schat in dat je niet heel naïef bent. Complotten bestaan niet alleen in films.
  Wie moet de complotters corrigeren als ze bij de overheid de touwtjes in handen hebben?

  Ik zal een heel tastbaar voorbeeld geven van wat me overkwam. Een voorbeeld die jij en je lezers heel gemakkelijk op waarheid kunnen checken.

  Ik had een Honda Civic, een 2.2 diesel. Ik liet een TÜV-rapport van deze auto maken nadat ik op de autotobahn tussen Meppen en Haren van de weg raakte toen ik bij 180 km/h hard moest remmen. De auto trok heel hard naar rechts, zo de berm in. Levensgevaarlijk.

  In het technisch rapport staat dat er twee verschillende voorveren werden aangetroffen. Volgens Honda hoort dat type Civic twee identieke voorveren te hebben. Oorzaak voor het scheeftrekken gevonden. De vraag is vervolgens: hoe komt die verkeerde voorveer eronder?

  De garage waar de auto in onderhoud was hult zich in stilzwijgen, al jaren.
  Het artikel waarin ik ze van sabotage beschuldig staat op internet.

  Ik kan aangifte doen. Mijn ervaring is dat ze niet worden behandeld of zoekraken.

  Dit is het rapport: https://goo.gl/HAvtMT (gmail-account vereist).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.