Amnesty verzoekt Kremlin in petitie om zaak tegen Sentsov in te trekken

ai

De Russische Federatie verandert snel in een land waar de rechtsstaat onder druk staat en de mensenrechten weinig waard zijn. Er zijn geruchtmakende zaken, zoals tegen de de Estse inlichtingenofficier Eston Kohver en de Oekraïense ex-pilote Nadiya Savchenko die in 2014 door Russische veiligheidstroepen werden ontvoerd naar de Russische Federatie om daar terecht te staan. En er is de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov die ook werd ontvoerd om terecht te staan en voor wie vakgenoten in de bres springen. Onder wie Jos Stelling.

De sfeer doet velen denken aan de showprocessen onder Stalin in de jaren ’30, hoewel die massaler en hysterischer waren. De Russische Federatie houdt nog de schijn van democratie op. Maar de overeenkomsten zijn er ook door de gemanipuleerde bewijsvoering, de rechteloosheid en de ondergeschiktheid van het recht dat dienstbaar wordt gemaakt aan de politiek. Amnesty International is een spoedactie begonnen om de Russische autoriteiten te verzoeken de zaak tegen Oleg Sentsov in te trekken. Teken van de petitie kan hier.

Foto: Schermafbeelding van ‘Spoedactie: Oekraïense filmmaker loopt risico op 23 jaar cel’ van Amnesty International.

Advertentie

5 gedachten over “Amnesty verzoekt Kremlin in petitie om zaak tegen Sentsov in te trekken

 1. Although some argue that any new leadership coming from Politburo 2.0 would be as bad as Putin, Russian commentator Andrei Piontovsky begs to differ. He makes the claim that members of the Russian elite have been sending signals to the West that “everything will be resolved in the coming weeks.”

  We have had false alarms before. This may be another one, but at least we can now see a path to the end of the Putin regime.
  http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2015/08/20/is-a-slow-putsch-against-putin-under-way/

  Like

 2. Rusland onder Poetin ontspoort steeds verder. Ik denk dat we kunnen stellen dat de Tweede Koude Oorlog inmiddels een feit is en wij ons daar op aan moeten passen. O.A. met herbewapening, geestelijk en moreel maar ook fysiek. Meer geld naar defensie.

  Like

 3. Pingback: NOS Journaal blundert. Het beeldt Oekraïner Oleg Sentsov af als een leider van de Marokkaanse Rif-protesten | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.