Trainer Erwin van de Looi (FC Groningen) aan het woord. Modekitsch

Sportjournalistiek, het blijft het verdomhoekje van de journalistiek waar de minst getalenteerden of minst ambitieuzen terechtkomen. FC Groningen trainer Erwin van de Looi beheerst de nietszeggendheid in hoge mate. En zoals dat tegenwoordig heet, da’s ook een kunst. De oefenmeester krijgt alle ruimte om niets te zeggen. In de sportjournalistiek is niets dwingend en kan alles alle kanten opgaan. Het doet er niet toe. Vaak raakt journalistiek aan het amusement, maar in de sportjournalistiek valt het er volledig mee samen. Die constatering doet niets af aan de prestatie van Erwin van de Looi. Als geen ander kletst hij geroutineerd een item vol zonder ook maar iets fundamenteels te zeggen. Het is de sportjournalistiek die het laat gebeuren.

Advertentie

2 gedachten over “Trainer Erwin van de Looi (FC Groningen) aan het woord. Modekitsch

  1. “waar de minst getalenteerden of minst ambitieuzen terechtkomen”

    Dit veronderstelt een algemene pool van journalisten, die zich in tweede instantie specialiseren. Volgens mij loopt der wering anders zijn veel sportjournalisten bij voorbaat al gespecialiseerd. Het zijn ‘basicly’ sporters. Journalistieke vaardigheden zijn dan secundair.

    Like

  2. @Groninganus
    Ik had vooral de selectie via de beroepsopleiding op het oog. Wat ooit de School voor Journalistiek heette en nu wel getooid zal gaan met een fancy Engelstalige naam. Sporters die iets in de publiciteit gaan doen bedoel ik niet. Dat zijn geen journalisten, maar ex-sporters die een nieuwe stap in hun loopbaan zetten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.