George Knight

Debat tussen links en rechts

Waarom wil Russische Federatie VN-tribunaal MH17 verhinderen?

with 4 comments

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) schetst de alternatieven als er geen meerderheid van 9 stemmen is of als de vertegenwoordiger van de Russische Federatie vandaag in de Veiligheidsraad van de VN een veto uitspreekt tegen een VN-tribunaal om de daders van het neerhalen van de MH17 te berechten. Het meest waarschijnlijke scenario tot nu toe is dat de MH17 met Russische betrokkenheid is neergeschoten. De oppositie van Putin tegen een VN-tribunaal kan worden verklaard door het uit de weg gaan van persoonlijke aansprakelijkheid.

mh

Foto: Schermafbeelding van tweet van Marcel van den Berg, 29 juli 2015.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zoals verwacht blokkeerde Rusland met een vetostem de oprichting van een speciaal VN-tribunaal. Elf landen stemden voor, drie onthielden zich van stemming. Dit waren China, Venezuela en Angola.
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/rusland-blokkeert-mh17-tribunaal-in-vn-veiligheidsraad~a4110176/

  Like

  George Knight

  29 juli 2015 at 21:28

 2. In vele journalistieke en politieke commentaren over alternatieven voor een VN-tribunaal wordt de meest voor de hand liggende optie vergeten: een nieuwe poging in de Veiligheidsraad voor een VN-tribunaal voor de berechting van de daders van het neerschieten van de MH17. Omdat de Russische bezwaren niet principieel waren, maar verband hielden met de timing is het Russische bezwaar van voorbarigheid over twee maanden minder geloofwaardig als het onderzoek van de Veiligheidsraad voor Veiligheid naar de oorzaak in oktober 2015 wordt gepresenteerd, zoals de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Klimkin zegt:

  “A key Russian argument for vetoing the resolution to establish a tribunal on Wednesday was that it was premature and “untimely,” because the results of the investigation aren’t expected until October. So the five nations will try again for a tribunal then,” he said.
  http://www.unian.info/politics/1106712-klimkin-announces-un-security-council-revote-on-mh17-tribunal.html

  Like

  George Knight

  31 juli 2015 at 14:33

 3. What was Moscow hoping to accomplish by casting a veto in the UN Security Council on the proposed establishment of an international tribunal on the Malaysian MH-17 disaster?
  http://carnegie.ru/eurasiaoutlook/?fa=60911

  Like

  George Knight

  1 augustus 2015 at 17:01

 4. Producent Stanislav Feofanov: ‘When MH17 was shot down, it became impossible to do the news the way we did it. On every channel, there was only screaming about the junta in Kiev—the “punishers”—who shot down the plane.
  https://meduza.io/en/feature/2015/08/07/nowhere-to-run-to-baby

  Like

  George Knight

  8 augustus 2015 at 16:27


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: