Zin van de Russisch-Oekraïense oorlog volgens 80-jarige vrouw

Een 80-jarige vrouw uit Mariynka in de Donbas vraagt zich af wat de zin van de Russisch-Oekraïense oorlog is. Wie hebben de Russen gevraagd om Oekraïne binnen te vallen? Zij niet. Wat hebben de Russen te zoeken in haar streek? Het pro-Oekraïense kanaal Free Donbas tekent het op en maakt haar verhaal tot onderdeel van de informatieoorlog. Vol sentiment. Maar deze vrouw stelt wel de goede vragen. Waarom vechten er mensen in haar achtertuin die suggereren dat namens haar te doen? Waarom wordt ze aan het eind van haar leven opgezadeld met de machtsstrijd van anderen? De vraag die ongenoemd blijft: waarom grijpt de internationale gemeenschap niet in om mensen als deze oude vrouw te beschermen? Zij wordt weloverwogen vergeten.

Advertentie

4 gedachten over “Zin van de Russisch-Oekraïense oorlog volgens 80-jarige vrouw

 1. Maar deze vrouw stelt wel de goede vragen. Waarom vechten er mensen in haar achtertuin die suggereren dat namens haar te doen? Waarom wordt ze aan het eind van haar leven opgezadeld met de machtsstrijd van anderen?
  ===================
  George,
  En weet ze met haar 80 jaar nog steeds het antwoord niet?
  Roberto

  Like

 2. @Roberto
  Toegegeven, haar vragen zijn deels retorisch. Want de vrouw meent goed door te hebben hoe de wereld in elkaar zit. Maar waarom nou juist haar en andere Oekraïeners dit leed door buitenstaanders aangedaan wordt is een vraag die blijft zeuren. Zoals dat bij elke oorlog is. Of het nou Syrië 2015, Nederland 1940 of Vietnam 1965 is.

  Like

 3. George,

  De 3 oorlogen die je hier noemt, hebben alle 3 een andere basis.

  Roberto

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.