CNN beantwoordt schuldvraag MH17 met rapport over oorzaak

ovv

Nederlandse media slaan aan op een bericht van CNN dat op formele gronden onwaarschijnlijk is. In een conceptrapport zou de Onderzoeksraad van Veiligheid (OVV) volgens CNN hebben geconcludeerd dat de pro-Russische separatisten op 17 juli 2014 de schuldigen waren aan het neerhalen van de MH17. Het definitieve rapport over de oorzaak van de ramp is voor oktober 2015 aangekondigd. Maar de OVV houdt zich niet bezig met de vraag wie schuld heeft aan het neerhalen van de MH17, dat doet het OM dat waarschijnlijk in 2016 met een eindrapport komt. Als reactie suggereert Bellingcat-onderzoeker Eliot Higgins in een tweet dat het aanwijzen van de schuldigen volgt uit de baan van de raket. Best aannemelijk, maar dat is niet het directe antwoord op de schuldvraag waarvan CNN suggereert dat het in het conceptrapport van de OVV te vinden is.

eh

Foto 1: Schermafbeelding van deel artikel ‘Onderzoeksraad: rebellen haalden MH17 neer’ van NOS, 15 juli 2015.

Foto 2: Tweet van Eliot Higgins, 15 juli 2015.

11 gedachten over “CNN beantwoordt schuldvraag MH17 met rapport over oorzaak

 1. Dit lijkt eerder op de gewone Russische misleiding.
  =====================================

  Waarom zouden de Russen ons misleiden?
  Wat voor voordeel hebben ze hier bij?
  Zijn er geen andere groepen die er meer proffeit bij hebben ?
  Ik kan er zo wel een paar noemen, maar ook dat blijft gewoon gissen.
  Roberto

  Like

 2. @Roberto
  Oh, er zijn zeker meer landen die de boel willen misleiden. Maar inzake de MH17 heeft de regering van de Russische Federatie het erg bont gemaakt door allerlei verhalen naar buiten te brengen die het achteraf stuk voor stuk weer moest inslikken. Zoals slecht gefakete satellietbeelden. Dit is dus meer dan gissen, dit is aantoonbare vervalsing door de Russen.
  http://mashable.com/2015/05/31/russia-fake-mh17-report/
  http://mashable.com/2015/07/15/mh17-missile-launch-site/
  https://www.byline.com/column/13/article/171

  Deel van het probleem is dat in de Russische Federatie de persvrijheid zo goed als afgeschaft is. Op een (niet altijd) onafhankelijke krant als Novaya Gazeta na. Russische journalisten mogen op straffe van ontslag bepaalde feiten niet weergeven of suggesties geven. Bijvoorbeeld dat door toedoen van Russische militairen of pro-Russische separatisten de MH17 is neergeschoten. Of dat er Russische militairen in Oekraïne vechten. Ik noem dat geen journalistiek, maar misleiding.

  Like

 3. Bijvoorbeeld dat door toedoen van Russische militairen of pro-Russische separatisten de MH17 is neergeschoten.
  ================================
  Of door de Oekrainse troepen, zij hadden er het meeste baat bij, hoe verklaar jij die telefoon gesprekken,is dat niet een beetje toevallig, te toevallig als je het mij vraagt.
  Roberto

  Like

 4. @Roberto
  Niemand had baat bij het neerschieten van de MH17. Het gebeurde vermoedelijk per ongeluk zoals blijkt uit de sociale media van de pro-Russen op 17 juli 2014 die pochten dat ze een militaire AN-26 van de Oekraïense luchtmacht hadden neergehaald. Op welke telefoongesprekken doel je?

  Like

 5. George ,je weet toch dat er afgeluisterde telefoon gesprekken zijn, ik meen opgenomen door de Oekrainse veiligheidsdiensten?
  Maar wie het gedaan heeft, voor mij mogen de daders tussen 2 auto’s gebonden worden.
  Roberto

  Like

 6. Pingback: Getuigenverklaringen over de MH17, maar nog geen rapport over de schuld | George Knight

 7. @Roberto
  Ik weet dat er door de geheime dienst van Oekraïne SBU afgeluisterde telefoongesprekken zijn die naar ik meen al op de dag van de ramp naar buiten werden gebracht. Forensische experts moeten maar uitmaken of ze echt zijn. Maar ze matchen perfect wat de pro-Russische separatisten die dag op sociale media naar buiten brachten. Ik heb het hier vaker gezegd, het gaat niet zozeer om een enkel feit dat overtuigt, maar om de samenhang ertussen. En dat wijst naar mijn idee al vanaf die 17 juli 2014 eenduidig naar de schuld van de separatisten. Maar we wachten het definitieve oordeel van het strafrechtelijk onderzoek af.

  Discussie hier gesloten, verder op:
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2015/07/16/getuigenverklaringen-over-de-mh17-maar-nog-geen-rapport-over-de-schuld/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.