Waarom verwerpt Rusland voorstel voor VN-tribunaal om schuldigen MH17 te berechten?

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Gennady Gatilov verwerpt het voorstel van Nederland, Maleisië, Australië, België en Oekraïne voor een onafhankelijk VN-tribunaal voor de berechting van de schuldigen die op 17 juli 2014 de MH17 hebben neergehaald. Dit laadt de verdenking op de Russische Federatie dat het iets te verbergen heeft. Waarom zou de Russische Federatie tegen een VN-tribunaal zijn?

Door de Russische afwijzing wordt een VN-tribunaal door hun veto in de VN-Veiligheidsraad geblokkeerd. De reactie van de Russische regering is des te opvallender omdat het voortdurend gepleit heeft voor openheid en voortgang van het onderzoek. Maar nu het na bijna een jaar zover is om af te spreken op welke manier de schuldigen het beste berecht kunnen worden houden de Russen de boot af. En wijzen ze een VN-tribunaal af. Dat wijst op vertraging. Het meest waarschijnlijke scenario was eerst dat de separatisten per ongeluk de MH17 hadden neergehaald, nu wint de theorie veld dat het is gebeurd door een onderdeel van het Russische leger.

3 gedachten over “Waarom verwerpt Rusland voorstel voor VN-tribunaal om schuldigen MH17 te berechten?

  1. The DNR’s detention of Kanygin was likely related to his critical coverage of the war in the Donbass. Earlier this month he published interviews with residents of Grabovo in southeast Ukraine, where new accounts of the firing of the Buk at MH17 were gathered, along with interviews of farmers in Zaporoshchenskoye, the town where Russian government analysts are now claiming was the site of the Buk launch. But the farmers said they never saw any Buks in their fields.
    http://www.interpretermag.com/i-was-on-active-duty-interview-with-captured-gru-officer-aleksandrov/

    Like

  2. @Richard
    Van wie zou de VN een machtsinstrument zijn? Het is de meest geloofwaardige overkoepelende supranationale instelling die er is. Waar de Russische Federatie een veto heeft in de Veiligheidsraad. Op welke manier wil de Russische Federatie dan de schuldigen voor de ramp met de MH17 berechten? Achter gesloten deuren in Siberië onder het strikte voorschrift dat er niets in de openbaarheid komt? Ik vind de reactie van het Kremlin niet getuigen van vertrouwen in de rechtsstaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.