Utrecht loopt warm voor de start van de Tour de France

Utrecht heeft geelzucht. Deze van oorsprong katholieke stad wordt door gemeente en winkeliers aangekleed met verwijzingen naar het wielrennen. Utrecht trekt een Franse wielerjas aan. De Domstad loop warm voor de start van de Tour de France op 4 juli. In goed Utrechts ‘Le Grand Départ’ genoemd. Er worden 600.000 tot 800.000 bezoekers verwacht. Maar misschien komen er wel 1 miljoen belangstellenden op het evenement af. Wie zal het zeggen? Kan een stad van 335.000 inwoners dat aan? Omdat ik in Utrecht dicht langs de route van de proloog woon moet ik me beraden. Over het in huis halen van boodschappen, over het een weg vinden in de drukke stad en over de vraag of ik live of op de televisie ga kijken. Of niet ga kijken. Ik ben er nog niet uit.

11058742_864217937039887_7049531070338687498_n

Foto: Utrecht met versierde bomen in de bolletjestrui. Credits: Lydia van Oosten.

3 gedachten over “Utrecht loopt warm voor de start van de Tour de France

  1. ja ik woon ook vlakbij de route (ze komen er 2 dagen langs) en ben er ook nog niet uit. Ik ga zeker proberen te kijken maar of ik er wat van kan zien? 🙂 als ze over de Prins Clausbrug zouden gaan, was ik daar want dat is een goede plek! Heb ik ook gekeken toen de Giro in Utrecht was.

    Like

  2. @Helena
    Toen de Giro in 2010 door Utrecht kwam stond ik op de Biltstraat. Oeie, wat ging dat snel. Maar toen waren er hooguit 250.000 mensen naar de stad Utrecht gekomen. Wordt dat nu drie- of viermaal zoveel?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.