Wat moeten we in hemelsnaam denken over Griekenland?

Deze steun voor Griekenland klinkt erg niet-Grieks. Wat moeten we denken over Griekenland? Is het nou een land dat de corruptie niet aanpakt, vergeet te moderniseren en daarom niet in Europa past? Ja. Is het een land dat geen enkel product produceert dat kan concurreren met het buitenland? Ja. Is het een land dat zich tot slachtoffer heeft laten maken van banken en adviseurs die grof aan Griekenland hebben verdiend? Ja. Is het een land dat door de geografische ligging als verbinding naar het Midden-Oosten een belangrijk strategisch voordeel heeft en daarom onmisbaar is? Ja. Maar wat moeten we nou over Griekenland denken? Griekenland is het bluescreen geworden waarop iedereen het eigen wereldbeeld projecteert. Dat zegt alles over ons.

3 gedachten over “Wat moeten we in hemelsnaam denken over Griekenland?

  1. Uiteindelijk betaalt de belastingbetaler de rekening, aan de Nederlandse en aan de Griekse zijde. Zo is het al eeuwenlang, en dat patroon zie je nog altijd in recente jaren. Hopelijk weet men uiteindelijk een verstandig besluit te maken, ook al weet ik zelf niet precies wat het verstandigste zou zijn 🙂

    Like

  2. At first sight, the natural sympathies of many people, especially on the left, will be with Greece. Is this not a plucky little country, standing up to the IMF and the richer eurozone countries to oppose austerity politics? And there can be nothing but sympathy for the plight of ordinary Greek citizens after a big drop in their standard of living, high unemployment and cuts to even basic public services.
    http://www.richardcorbett.org.uk/greece-dont-take-it-at-face-value/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.