Front National vormt met restanten fractie in Europarlement

ep

Deze tweet van Hughes Beaudouin zegt dat de nieuwe fractie die rond het Front National van Marine Le Pen met PVV, Vlaams Belang, FPÖ en Lega Nord wordt gevormd wordt uitgebreid met de Poolse KNP en de Britse UKIP. Dat wordt morgen, dinsdag bekend gemaakt op een persconferentie. Het lijkt tamelijk zeker dat Janice Atkinson die in maart 2015 uit de UKIP werd gezet vanwege haar declaratiegedrag toe zal treden tot de nieuwe fractie. Over de andere kandidaten wordt druk gespeculeerd. Dat zouden een of meer leden van het Poolse Kongres Nowej Prawicy kunnen zijn. Een jaar geleden nam Geert Wilders nog afstand van de leider Janusz Korwin-Mikke en noemde samenwerking ‘een brug te ver’. Wordt dit onder druk vloeibaar? 

Hoe dan ook wordt het interessant hoe Geert Wilders de samenwerking in het Europarlement met bedriegers en extremisten gaat uitleggen. Daarbij heeft hij nog het probleem dat het Front National dat getalsmatig de macht in deze fractie heeft steeds meer naar het Rusland van Putin leunt, terwijl Wilders een middenkoers vaart om zijn neoconservatieve geldschieters niet voor het hoofd te stoten. Het conflict is ingebakken. 

Foto: Tweet van Hughes Beaudouin, 15 juni 2015.

Advertentie

4 gedachten over “Front National vormt met restanten fractie in Europarlement

  1. Selon les informations du « Monde », Marine Le Pen a réussi à convaincre deux élus du parti polonais d’extrême-droite KNP et une élue britannique, Janice Atkinson, exclue du parti europhobe UKIP en mars après que sont assistant ait été accusé de fausses factures.
    http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/06/15/marine-le-pen-annonce-la-constitution-d-un-groupe-au-parlement-europeen_4654667_3214.html

    Het zou volgens Le Monde dus naast Janice Atkinson (ex-UKIP) om twee vertegenwoordigers van de Poolse KNP gaan. Gezien de lastige voorgeschiedenis met Janusz Korwin-Mikke is het dan het meest waarschijnlijk dat dat Michał MARUSIK en Stanisław ŻÓŁTEK zijn. Zie de lijst van niet-gebonden fractieleden in het EP:
    http://www.europarl.europa.eu/meps/nl/search.html

    Like

  2. Pingback: Varoufakis plant vorming van een pro-Europese beweging | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.