George Knight

Debat tussen links en rechts

Rusland zet 89 Europese parlementariërs op zwarte lijst. Geuzen?

with 4 comments

De Vlaamse politicus Mark Demesmaeker (N-VA) staat op de zwarte lijst van Putin. Hij mag de Russische Federatie niet meer in. Waarom? Hij is kritisch op wat hij als Russische agressie in Oekraïne ziet, maar eigenlijk nog meer op het slappe, weinig principiële en terughoudende antwoord op die agressie door Europa.

Ook zijn landgenoot Guy Verhofstadt (OpenVld) en de Nederlanders Michiel Servaes (PvdA), Hans van Baalen (VVD) en Louis Bontes (GPVK) staan op de lijst. In totaal 89 namen. Minister-presidenten zijn verontwaardigd, maar trekken niet de conclusie dat met dit Rusland van Putin geen zaken meer valt te doen. Nederland, Italië, Duitsland en andere Europese landen willen koste wat kost niet hun zakelijke belangen met Rusland schaden.

CGLs3X8WkAAUKGQ

Foto: Tweet van Mark Demesmaker, 29 mei 2015.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Russia has jeopardized its chances of having sectoral sanctions wound down in Europe and Washington next year following its recent travel ban on 89 E.U. politicians. Extending sanctions will have a direct impact on Russia investors.

  Russia banned Uwe Corsepius, secretary general of the European Union, U.K. former deputy prime minister Nick Clegg and former Belgian premier Guy Verhofstadt from entering the country indefinitely, Reuters reported from Berlin on Saturday.
  http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/05/30/looks-like-russia-wants-its-sanctions-extended-into-2016/

  Like

  George Knight

  30 mei 2015 at 15:41

 2. De complete lijst van politici die Rusland niet meer in mogen

  Klik om toegang te krijgen tot RUS_Einreiseverbotsliste.pdf

  Like

  George Knight

  30 mei 2015 at 18:01

 3. Zou het kunnen zijn omdat via de sancties Rusland poogt om de petrodollar van de VS onderuit te schoppen?

  https://falkvinge.net/2015/01/17/putins-unreported-genius-on-ukraine-currency-warfare/

  Is even een balletje dat ik hier wil opspelen 🙂

  Like

  robske

  31 mei 2015 at 06:56

 4. @robske
  Leuke verwijzing, robske. Maar in mijn ogen een verwarrend stuk van Rick Falkvinge met veel losse eindjes en ferme aannames. Zo is het onjuist dat westerse beleidsmakers Putin gek en irrationeel noemen. Als een groot staatsman die precies weet wat hij doet, waarop hij koerste en hoe hij zijn land verder helpt wordt hij niet gezien, maar evenmin als een gek.

  Falkvinge verwart de Europese afhankelijkheid van Russische energie met de US dollar. Hij vergeet sowieso de rol van Europa in dit verhaal. Maar dat Rusland als het ware zelf om sancties gevraagd heeft om de afhankelijkheid van de US dollar te verkleinen is een gekke bewering omdat het de Russische economie beschadigt en zelfs het draagvlak voor de macht in het Kremlin in gevaar brengt.

  Daarbij komt dat Rusland niet alleen tegenover het Westen aan economisch macht ingeboet heeft, maar ook tegenover China waar het steeds afhankelijker van is geworden. Hoe dat in het belang van Rusland zou kunnen zijn is een raadsel.

  Falkvinge koppelt een al lang bestaande tendens dat landen als China of Rusland minder afhankelijk willen zijn van de US dollar aan de Russisch-Oekraïense oorlog. En dicht Putin een meesterplan toe. Het lijkt eerder dat het andersom is. De Russische opstelling in de Oekraïense oorlog past in de tendens en sluit er bij aan, zonder dat het de oorzaak voor het ontstaan van die oorlog is. Die zit ‘m niet in de US dollar maar in het belang van invloedssferen.

  Like

  George Knight

  31 mei 2015 at 08:45


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: