‘Van der Steur moet verstandig handelen in kwestie Demmink’

De Echte Jannen (PowNed) praatten afgelopen zondagnacht 30 maart met advocate Adèle van der Plas. Zij staat de Koerdische Baybasin bij die volgens haar al 18 jaar onrechtmatig in de cel zit. Van der Plas roept de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) op om schoon schip te maken met de kwestie Demmink. Als hij verstandig is zorgt hij niet meegesleept te worden in komende onthullingen over het machtsmisbruik in de top van justitie. Van der Plas doelt op een geheime deal tussen Nederland en Turkije waarbij Turkije zwijgt over misdragingen van Demmink in Turkije en Nederland Baybasin levenslang opsluit.

Is het realistisch dat oud-ministers Hirsch Ballin, Donner of Opstelten en andere autoriteiten die Demmink de hand boven het hoofd hebben gehouden ter verantwoording worden geroepen? De kwestie Demmink is niet alleen een testcase voor de nieuwe minister Van der Steur, maar ook voor Nederland. Hoe modern en open wil Nederland zijn? Is het openwrikken van de doofpot die 20 jaar dicht zat ook een generatieconflict? Durft een nieuwe generatie politici af te rekenen met een oude generatie? In een soort vadermoord. Het valt te hopen.

3 gedachten over “‘Van der Steur moet verstandig handelen in kwestie Demmink’

 1. George, op 9 april 2014 heb ik mij thuis een verklaring afgelegd bij de Rijksrecherche over Demmink.
  Ik zag hem diverse malen in het appartement van Van Roon. De Rijksrecherche adviseerde me om aangifte te doen. Deze zou dan worden beoordeeld door het Landelijk Parket dat het onderzoek naar Demmink doet waartoe het hof in Arnhem opdracht gaf.

  Op 19 augustus 2014 deed ik een uitgebreide aangifte waarin ik vertel over Demmink, een hoge functionaris van een zorgverzekeraar en een ex-korpsbeheerder. Mijn aangifte kreeg een nogal knullig sepot van het OM-Noord.

  Mijn aangifte is denk ik bewust buiten het Demmink-onderzoek gehouden.

  Helaas heb ik sinds 2004 te maken met agressieve overheidsstalking. Mijn economische toekomst, maar ook mijn goede eer en naam zijn vernietigd door het OM-Noord en de rechtbank Noord-Nederland.

  Is dat toeval, of heb ik te maken met een door de overheid gedoogd pedofielennetwerk?

  Like

 2. @Koos
  Dank voor je verhaal. Van een afstand kan ik slecht inschatten wat er voor mechanismen spelen. Hopelijk wordt je aanklacht ooit serieus genomen.

  Like

 3. @George

  De mechanismen die spelen zijn mij wel duidelijk. Bij alle procedures bij rechtbanken en het hof werd de tegenspraak tegengewerkt of volledig genegeerd. Het pedofielennetwerk is zo machtig dat het op alle door hen gewenste knoppen kan drukken. Mensen die niet meewerken worden economisch “kalttgesteltt” of uit de weg geruimd. Een cordon sanitaire kun je het ook noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.