Leed van illegale immigratie. VVD wil eind asielinstroom Europa

De Libische commandant Fathi al Zeahe die verantwoordelijk is voor 50 kilometer kust bij Garabulli zegt dat in zijn sector in een maand 500 dode illegale immigranten opgevist worden in hun poging Europa te bereiken. De VVD zegt niet langer machteloos te willen toekijken en de vluchtelingenstroom naar Europa te willen stoppen. Waarom de partij dat zegt is niet geheel duidelijk en evenmin is duidelijk hoe zuiver de intenties zijn, maar de VVD heeft gelijk dat het zo niet langer kan. Politieke reacties op het plan van de VVD zijn afwijzend, maar lossen evenmin iets op. Alle partijen schuiven zo met elkaar bekvechtend een integrale aanpak voor zich uit. De VVD wil het vluchtelingenbeleid per continent afbakenen. Dat betekent dat Europa kans loopt om binnenkort miljoenen Russische of Oekraïense vluchtelingen op te moeten vangen als daar de oorlog uit de hand loopt. De VVD is voor opvang van Europese vluchtelingen. Vraag is of de partij dat voldoende beseft.

7 gedachten over “Leed van illegale immigratie. VVD wil eind asielinstroom Europa

 1. In de vele discussies die je hierover ziet, valt op dat degenen die baat hebben bij het zoveel mogelijk binnenhalen van vreemdelingen, een en al versleten emotionele chantage-argumenten hanteren, en ondertussen blijven wegkijken van de mensensmokkel en het pad van verkrachte, verdronken en vermoorde mensen die eraan vooraf gaat.

  De sociale moraalridders van dit land kijken weg van alle kritiek, inclusief staatsgevaarlijke elementen, om hun eigen baantje maar te behouden.
  Over de rug van bejaarden, die het mogen uitzoeken in hun strontluier.

  Dat is het socialisme in NL anno vandaag: een en al zelfzuchtige graaimentaliteit.

  Like

 2. @Ayna
  De partijpolitiek heeft als nadeel dat partijen hun stokpaardjes berijden. En niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is. Dat maakt het oplossen van problemen die velen raakt lastig, en het uit de wereld helpen van problemen die over grenzen en diverse beleidssectoren (criminaliteit, mensenrechten, buitenlandse politiek, defensie en zorg) gaan zo goed als onmogelijk.

  De intenties van de VVD vertrouw ik niet op voorhand als het dit onderwerp op de politiek agenda zet. Ik ben niet onder de indruk van VVD’ers die zeggen dat het welzijn illegale immigranten hen echt aan het hart gaat. Zou het de VVD niet eerder om het sluiten van de Nederlandse grenzen gaan? Maar ondanks deze valse klanken is het toch goed dat het onderwerp besproken wordt.

  Zo verder gaan kan niet. Partijen moeten proberen los te komen van hun automatismen. Natuurlijk moeten internationale vluchtelingenverdragen gerespecteerd worden. Maar de magneetwerking van Europa waarop de VVD wijst bestaat werkelijk en jaagt vele illegale immigranten uit Afrika of het Midden-Oosten de dood in. Zoals de reportage van Vice News aantoont.

  De VVD zou overtuigend zijn als het inzette op flankerend beleid dat de mensenhandel aanpakt door daarvoor meer middelen beschikbaar te stellen, voorlichting in de betrokken landen te geven en economische alternatieven te helpen opbouwen. Er is trouwens een analogie met het jihadisme dat put uit dezelfde bron van ongenoegen, kansloosheid en slechte voorlichting. Ook ronselaars van jihadisten worden rijk als ze iemand naar Syrië of Irak sturen. Nodig is een internationale ‘pluk ze’-regeling die de tussenpersonen hun oorlogswinst ontneemt. Een fikse kluif om op te treden in falende staten zonder functionerende rechtsstaat en overkoepelende overheid. In elk geval lastiger dan de ketelmuziek die schreeuwt dat de Europese buitengrenzen dicht moeten. Terwijl dat tijdelijk wel een gepast antwoord voor het probleem zou zijn.

  Like

 3. Zo’n dikke dertig jaar geleden, om precies te zijn november 1983, was ik deelnemer aan een door de VPRO georganiseerde en uitgezonden discussie avond in het Amsterdamse gebouw ‘De Krakeling’ waar het verschijnsel ‘Janmaat en de Centrum Partij’ het onderwerp van de discussie was. Ook hier was een overweldigende meerderheid van de aanwezigen voor het onbeperkt toelaten asielzoekers zoals dat in de ‘progressieve’ lijn verankerd lag. En, als verlengde daarvan, moest Janmaat en zijn Centrum Democraten maar zo spoedig mogelijk weer verdwijnen uit de Tweede Kamer. Ongeveer dezelfde argumenten en emoties hoort men vandaag de dag als de VVD het voorstel doet om de grenzen voor niet-Europese asielzoekers en vluchtelingen te sluiten. Op een andere site heb ik het idee gelanceerd om hier nu eens een ‘wetenschappelijk onderzoek’ op los te laten en een antwoord te vinden waarom het nu juist ‘links’ is dat zo spastisch reageert telkens als er een voorstel komt om de toestroom van ‘buitenlanders’ te reguleren.

  Was het immers niet datzelfde ‘links’ dat plm. 45 jaar geleden de straat op ging om te demonstreren voor wat zij toen het grootste gevaar voor onze toekomst zagen:n.l. de overbevolking!

  En dat toen Nederland 12 miljoen inwoners had en er een aktieve emigratie politiek gevoerd werd. Nu zijn er 17 miljoen inwoners en is het vraagstuk van ‘overbevolking’ geheel van de ‘linkse’ agenda verdwenen.

  Rara hoe kan dat? Welke universiteit zoekt dat nu eens uit?

  Like

 4. George,

  Ik ben het helemaal eens met je dat het voorstel van de VVD ‘ketelmuziek’ is.
  Een soort taktiek om de PVDA uit te roken, zie ik als verklaring ook veel voorbij komen.
  Het is natuurlijk geen toeval dat ze dit door een halve Marokkaan laten verkondigen: alle links-activistische zwartmakerij t.o.v. blanke, racistische, inhumane westerlingen kon nu niet meer.
  Al zag ik hier en daar op opiniesites van bijv. de Trouw, VK en Joop, dat de moderators hun best deden zoveel mogelijk opinies door te laten waarin Malik Azmani als een soort halve PVV-er werd afschilderd.

  Maar dat het onderwerp in kritisch opzicht i.p.v. door alleen maar de PVV, nu zowat ongefilterd ook door de VVD weergegeven wordt, is idd. tenminste iets.

  ==============

  Appie,

  Welke universiteit het vraagstuk van overbevolking gaat uitzoeken?
  Die universiteiten zijn zelf onderdeel van die linkse agenda.

  Die hebben het veel te druk met het veiligstellen van hun subsidies, en dan moet je natuurlijk geen staats-kritische stukjes gaan schrijven!

  Like

 5. Ayna,

  Het vraagstuk van de overbevolking onderzoeken? Maar dat bepleit ik toch niet! Bovendien is allang bekend dat ‘overbevolking’ de basis vormt voor andere, maatschappelijk, kwalen, dus daar behoeft geen onderzoek meer naar gedaan te worden. Nee, ik bepleit een onderzoek naar de vraag waarom ‘links’ toch telkens weer in een stuip schiet zodra het gaat over ‘buitenlanders’, asielzoekers’ e.d. terwijl ditzellfde ‘links’ 45 jaar geleden nog de straat op ging om tegen de ‘overbevolking’ te protesteren.

  Maar nee, daar heeft men geen belangstelling voor, de kans dat er een ‘populistisch’ antwoord op zou komen zou immers nogal groot zijn. Zie het artikel ‘VVD-plan is zuiver populisme’, De Volkskrant 25.3. j.l. waar Jeroen Doomernik van het instituut voor Migratie- en Etnische Studies, UvA, ons in eenvoudige, niet academische, bewoordingen uitlegt waarom dit VVD-plan niet uitvoerbaar is en het ‘dus’ ‘populisme’ is.

  ‘Mag niet, kan niet’, daar komt het zo’n beetje op neer!

  Ik zou dan ook willen pleiten voor een buitenlandse universiteit die met de blijk van een onafhankelijke ‘outsider’ zich in de materie verdiept en dan met name in de ‘linkse’ standpunt -verandering hierbij.

  Ik zou ze wat tips kunnen geven, bijv. over het niet geheel ‘frisse’ oorlogsverleden (40-45) van nogal wat ‘linkse’ instituties wat heeft geresulteerd in een ‘overgevoeligheid’ voor alles wat met zgn.’mensenrechten’ te maken heeft en de rechten van de autochtone bevolking daardoor op de tweede plaats komen

  Het hierdoor ontstane zgn. ‘\populisme’, zoals geconstateerd door de UvA is dan ook niets anders dan een vorm van ‘ongenoegen’ van ‘het volk’ t.a.v. de zogenaamde ‘elite’.

  Like

 6. Dat is het socialisme in NL anno vandaag: een en al zelfzuchtige graaimentaliteit.
  =====================================================

  NEE Anya,
  Dat is neo liberalisme, De PvdA heeft al een tijd geleden afscheid genomen van de Sociaal democratie.
  Voor het Socialisme moet u echt bij de SP zijn ” zolang het duurt “.
  Roberto

  Like

 7. @Appie: helemaal mee eens.

  @Roberto: De SP socialistisch?
  Clubjes die ‘ik ben een Marokkaan’ shirtjes dragen en meelopen met jihadistische ‘dood aan de Joden’ optochten, noem ik eerder antisemitisch. Maar dat is in NL bijna een synoniem voor socialisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.