Ahmed Marcouch (PvdA) beschouwt Geert Wilders als antisemiet

am

Update: Op AT5 zegt Marcouch: ‘Wilders is geen antisemiet. Hij is een moslimhater en een haatzaaier. Maar op de foto staat hij wel tussen antisemieten’. Marcouch’ bewijsvoering bestaat dus uit schuld door associatie. In zijn verklaring wijkt Marcouch af van zijn tweet: ‘dit zijn de grootste antisemieten’. Volgens Marcouch is Geert Wilders een grote antisemiet door geen antisemiet te zijn. Da’s best bijzonder in het digitale tijdperk. 

PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch neemt vandaag de Marokkaans-Nederlandse rapper Appa in bescherming met bovenstaande tweet. Dit naar aanleiding van de manifestatie vandaag in het kader van de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie waar Appa optreedt. De rapper wordt steevast beschuldigd van antisemitisme, het ministerie van Justitie huurt hem niet meer in. Appa ontkent overigens de beschuldiging.

Marcouch plaatst een foto uit mei 2014 met van links naar rechts: Matteo Salvini (Lega Nord), Harald Vilimsky (FPÖ), Marine Le Pen (FN), Geert Wilders (PVV) en Gerolf Annemans (VB) en zegt dat dit de grootste antisemieten zijn. Inclusief uitroepteken. Dus in tegenstelling tot Appa. Ahmed Marcouch beschuldigt zijn collega in de Tweede Kamer Geert Wilders er dus van een antisemiet te zijn. Nou valt er van alles over Wilders op te merken, maar doorgaans wordt hij eerder uitgemaakt voor vriend van Israël, dan als antisemiet.

Het is dan ook onduidelijk waarom Marcouch deze tweet plaatste. Is het er een teken van hoe slecht het met de PvdA en Ahmed Marcouch gaat? Opmerkelijk is dat Marcouch of zijn partij de tweet niet hebben verwijderd.

Foto: Schermafbeelding van tweet van Ahmed Marcouch, 21 maart 2015.

8 gedachten over “Ahmed Marcouch (PvdA) beschouwt Geert Wilders als antisemiet

 1. Appa is bekend van “fuck de Talmoed” en over joden als “die zijn uit op ons geld en ons bloed”.
  Maar met Jodenhaat of racisme heeft dat dus niets te maken. Althans volgens Marcouch.

  Like

 2. @Likoed
  Ik vermoed dat Ahmed Marcouch de fout maakt antisemitisme te verwarren met euroscepticisme. Want Matteo Salvini, Harald Vilimsky, Marine Le Pen, Geert Wilders en Gerolf Annemans vinden elkaar vooral in hun scepsis tegenover de EU. Die ze het liefst vandaag nog zouden willen opblazen. Ze vinden elkaar niet in een gedeeld antisemitisme. Wat niet wil zeggen dat er in de partijen van Salvini, Vilimsky en De Winter geen antisemitisme voorkomt. Maar het is niet hun hoofddoel.

  Wilders en Le Pen nemen afstand van het antisemitisme en de meest fanatieke vertegenwoordigers ervan, zoals de Gouden Dageraad in Griekenland, het Hongaarse Jobbik of de Duitse neo-nazi’s van Udo Pastörs’ NPD. Waar het antisemitisme wel virulent is.

  Dat bleek in 2014 uit de fractievorming voor het Europarlement waar drie eurosceptische stromingen vol rechts-nationalistische beleidspunten zichtbaar werden. De meest conservatieve groepeerde zich rond de Britse UKIP van Nigel Farage die om electorale redenen iedereen rechts van hem als antisemitisch bestempelde, de middengroep probeerde zich rondom Marine Le Pen te groeperen wat mislukte, en de meest extreme groep bestond uit de extremistische splintergroepen als de Gouden Dageraad, Jobbik en de NPD.

  Like

 3. Uw gegevens kloppen, maar uw vermoeden deel ik niet. Het onderwerp was antisemitisme en Marchouch is geen stommeling.

  Like

 4. Dit is viral gegaan.

  ‘de islamitische aap uit de mouw’ noemen ze het op GS.

  En dat zegt Marcouch dan in een reactie op het feit dat mensen aangeven dat ze het abnormaal vinden dat een rabiate antisemiet als ene rapper A., als spreker uitgenodigd wordt op een anti-discriminatie demonstratie.

  Zowel Marcouch als rapper A. hebben hun uitspraken inmiddels gebagatelliseerd: ze zouden het zo niet bedoeld hebben.

  Jaja.

  Like

 5. @Likoed
  Nee, Ahmed Marcouch is geen stommeling. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen stomme dingen zegt. Of liever gezegd, Wilders nu alle kansen kans biedt om -terecht- verongelijkt te doen.

  @Ayna
  Het is me werkelijk een raadsel waarom iemand als Appa uitgenodigd wordt om te spreken op een manifestatie tegen racisme en discriminatie. Hoe geloofwaardig is dat? Vermeldenswaard is overigens de opstelling van een ander kamerlid van de PvdA Keklik Yucel die wel afstand neemt van de manifestatie, en dus ook afstand neemt van Appa en Marcouch:

  Like

 6. @Ayna
  Het is me werkelijk een raadsel waarom iemand als Appa uitgenodigd wordt om te spreken op een manifestatie tegen racisme en discriminatie. Hoe geloofwaardig is dat?

  George Knight
  21 maart 2015 at 16:54

  ———————-

  Net zo geloofwaardig als de zogenaamde bagatelliseringen van Marcouch en rapper A. betreffende hun eerdere antisemitische uitdragingen: niet.

  Like

 7. Het gaar hier niet om ‘anti-semitisme’ e.d., maar om Wilders! Elke PvdA’er die een partijcarriere nastreeft, zoals Marcouch, dient zich in het openbaar negatief over Wilders uit te laten. ‘Fascist’ of ‘anti-semiet’, dat is verder niet van belang, als het maar ‘negatief’ is!

  Like

 8. @appie
  Het gaat hier niet om Marcouch, Wilders of antisemitisme. Het gaat om de onmogelijke combinatie van het verkondigen van universele waarden en het benadrukken van eigenheid en/of het afzetten tegen anderen. Dat is tegenstrijdig. Wie dat laatste tracht goed te praten begrijpt niet echt wat universele waarden zijn. Dus feitelijk gaat het om het tekort aan inhoud bij onze politici. Ze pruttelen wat, maar begrijpen niet eens de strekking van hun eigen opvattingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.