VVD Gouda geeft ontwijkende, laffe verklaring over bouw moskee

Wat het bezwaar van de VVD in Gouda tegen de bouw van een moskee is maakt het in een verklaring niet duidelijk. De VVD vindt het ‘een goede zaak dat het plan om een megamoskee in de voormalige kazerne in de stad te vestigen niet doorgaat’. Ok, dat kan, maar waarom vindt de VVD dat? VVD-fractievoorzitter Verkuijl: ‘De VVD had grote bezwaren tegen dit plan. Dat het niet doorgaat is goed voor Gouda.’ Ok, onderhand valt tot vervelens toe te begrijpen dat de VVD bezwaren heeft, maar wat zijn die bezwaren van de VVD nou precies?

Kom op, VVD, noem man en paard. Verkuijl: ‘De VVD zal het nieuwe plan opnieuw beoordelen, maar voor ons blijft het overlaten aan de markt nog steeds het beste idee’. Hopeloos, met deze VVD zit een eerlijk antwoord er niet in. Wat heeft het overlaten aan de markt te maken met de bezwaren tegen het plan? Niets. Maar alles met de vrijheid van godsdienst die de VVD in theorie zegt te respecteren. Echter niet in de praktijk zoals uit haar opstelling over de moskee blijkt. Dat zegt de VVD niet in het openbaar omdat het niet rechtsstatelijk is. Niet fatsoenlijk. Zodat de VVD om de hete brei heen draait en niet zegt wat het in haar liberale hart meent.

Door de ommezwaai van coalitiepartij VVD verloor het plan voor de moskee een meerderheid in de raad. De VVD in Gouda praat in cirkels en wenst de kern van haar bezwaar tegen de moskee niet te geven. Poezelig. 

vvdg

Foto: Schermafbeelding van verklaring van VVD Gouda over bouw moskee in Gouda, 11 maart 2015.

Advertentie

3 gedachten over “VVD Gouda geeft ontwijkende, laffe verklaring over bouw moskee

 1. 2015Z04577
  http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2015Z04577&did=2015D09318

  Vragen van de leden Omtzigt, Oskam en Knops (allen CDA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de komst van een megamoskee in Gouda (ingezonden 13 maart 2015)

  1
  Herinnert u zich dat de minister-president tijdens het RTL-verkiezingsdebat op 5 maart jl. over de komst van de inmiddels veel besproken ‘megamoskee’ in Gouda heeft gezegd: “Als je ziet in Gouda wat het in die gemeenschap doet, dat daar een moskee van deze omvang wordt gebouwd met zoveel twijfel inderdaad over de financiering dan vind ik het ook naïef, om dat woord opnieuw maar even te gebruiken, als we dat zouden negeren.” ? 1)

  2
  Verwoordde de minister-president toen het kabinetsstandpunt? Zo ja, waarom heeft het kabinet inmiddels een draai gemaakt aangezien u eerder geen bezwaren had tegen de megamoskee?

  3
  Kunt u bevestigen dat het college van B&W van Gouda het plan voor de oorspronkelijke moskee heeft ingetrokken en nu de alternatieven daarvoor gaat onderzoeken?

  4
  Heeft u er kennis van genomen dat het moskeebestuur El Wahda voorstelt een kleinere moskee te bouwen en die – net als in het oorspronkelijke plan – te combineren met een school en een kinderdagverblijf en tevens op het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda komt te staan? 2)

  5
  Hoe beoordeelt u deze nieuwe mogelijkheid, gelet op de uitspraak van de minister-president in het RTL-debat van 5 maart jl. over de megamoskee?

  6
  Bent u inmiddels bereid de verkoop van de voormalige Prins Willem Alexander (PWA) kazerne op te schorten totdat alle feiten en onderzoeken over de financiering bekend en gedeeld zijn met de Kamer? 3)

  7
  Indien het antwoord op de vorige vraag ‘nee’ blijft, betekent dit dat u zich niet verzet tegen de bouw van een alternatieve moskee, zoals voorgesteld door het moskeebestuur? Hoe verhoudt zich dat tot de uitspraken van de minister-president?

  8
  Kunt u deze vragen beantwoorden voor dinsdagmiddag 17 maart a.s. om 12:00 uur?

  1) http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-verkiezingsdebat-339997/47dd4046-9489-34be-8229-95e4d6b0b3f5
  2) NOS, 10 maart 2015, ‘Moskeebestuur Gouda wil nu kleinere moskee’
  3) Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2014-2015, nr. 1336

  Like

 2. En daarnaast, hoe hedendaagse democratie werkt. Het college heeft het plan van de agenda van de raad gehaald omdat de VVD verklaarde tegen het plan te zullen stemmen.

  Like

 3. Inmiddels vechtpartijen geweest in de Goudse bestaande moskees over de giften.

  Reden:
  Gouda gaf eerst aan dat ze precies wisten hoe de giften per hoofd waren, met hulp van een of ander bureau.
  Het moskeebestuur geeft nu aan dat ze dat niet weten; ‘we hebben geen bonnetjes bijgehouden’.

  Gelukkig is iedere moslim die gedoneerd heeft, zalig verklaard.
  Dat compenseert vast wel de donaties van sieraden, die nu nergens meer te vinden zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.