VVD-senator Swagerman: Kritiek op Opstelten is schaamteloze politiek

bs

Aldus VVD-senator en oud-hoofdofficier Ben Swagerman in NRC. Wie is er hier gek? Swagerman die minister Ivo Opstelten die morgen in een kamerdebat zijn beleid over de Teevendeal moet uitleggen in bescherming neemt, de kamerleden of allebei? De VVD’er Swagerman zegt het ‘helemaal niet relevant’ te vinden om welk bedrag het precies gaat. Dat kan hij vinden. Maar hij zou beter zwijgen omdat zijn spreken niet geloofwaardig is. Door nu Opstelten te steunen keurt hij indirect zijn eigen betrokkenheid bij de zaak in 2000 goed. Want hij ondertekende in 2000 als waarnemend hoofdofficier van justitie in Amsterdam de deal. Swagerman maakt het er door zijn interventie alleen nog maar erger op. De VVD keurt het eigen vlees en zegt dat het goed is.

Inmiddels ligt het zwaartepunt van de kwestie niet meer bij de afspraken uit 2000 met crimineel Cees H. over de hoogte van het bedrag dat hij mocht houden, het ontduiken van de fiscus door Justitie en de rol van de huidige staatssecretaris Fred Teeven in z’n toenmalige rol van officier van justitie. Hoewel deze aspecten op de achtergrond nog meespelen. Het zwaartepunt van het debat is of minister Opstelten nog wel capabel is en te vertrouwen valt en hij de Tweede Kamer correct en volledig geïnformeerd heeft. Of misleid heeft. Ook is het de vraag of Opstelten nog grip heeft op zijn ministerie. In een uitgebreide versie van het interview zegt Swagerman dat ‘alle stukken over de deal waarschijnlijk gewoon liggen opgeslagen in de archieven van het OM’. Is het echt? Hij kan niet verklaren waarom ze tot nu toe niet zijn gevonden. Nee, dat kan niemand. Bizar. 

Foto: Schermafbeelding van artikel in NRC ‘VVD-senator in NRC: kritiek op Opstelten is schaamteloos politiek

3 gedachten over “VVD-senator Swagerman: Kritiek op Opstelten is schaamteloze politiek

 1. Zo, en nu kan Zwagerman gaan uitleggen dat hij het zo eigenlijk niet bedoelde….wat pre-internet iets makkelijker was gelukt dan nu.
  En dat betoogde ik eerder ergens anders: regenten moeten duidelijk nog leren dat de tijd dat ze in hun hoge torentjes leugens e.a. vormen van onkunde hooghartig konden wegwuiven, voorbij is.

  Alleen weten velen het nog niet.
  Sommigen zullen de dans ontspringen, maar anderen gaan merken wat het betekent om in het internettijdperk niet meer ongelimiteerd een volk voor te kunnen liegen:
  je wordt net zo lang op je huid gezeten door die luizen in de pels van onze journalistiek waarvan het maar niet lukt om ze uit de weg te ruimen, tot het je voor altijd blijft achtervolgen.

  Ja, precies op de manier waarop de linkse media hun critici pleegt weg te zetten, toen de lastige luizen nog niet zo lastig waren.
  Met dien verstande dat de mainstream media de leugens de wereld in helpt, en de luizen in de pels die juist doorprikken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.