George Knight

Debat tussen links en rechts

Oorlog is pas oorlog als er ‘oorlog’ op staat: Oekraïne

with 6 comments

cha

De zwakte en het gebrek aan democratie van de EU, wat valt daar nog aan toe te voegen? Nog dwazer is dat de regering in Kiev evenmin de dingen bij de naam noemt en de oorlog van Rusland geen oorlog noemt, maar ‘terroristische acties’. Zelfs handel blijft drijven met de Russische Federatie en om de vrede te redden op eigen grondgebied samenwerkt met een Russische kolonel-generaal Lentsov. Maakt deze halfslachtige opstelling Oekraïne geloofwaardig? Ach, het heeft weinig speelruimte, maar een corrupt Oekraïne houdt de EU zeker niet bij de les. Rusland vlucht van allen nog het meest weg in dubbelhartigheid. Oorlog is al te vaak ontkenning.

Foto: Tweet van Chappatte Cartoons, 26 februari 2015. Credits: Pat Chappatte.

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Finally what we might see during the next weeks and probably months will rather be an offensive towards and not on Mariupol. However, this offensive is already happening as we speak, kept dead quiet by both, the Russian and the Ukrainian government [acc GK], but painfully felt by mostly volunteer Ukrainian defenders on the ground as well as civilians, coming back under Russian rule or – like so many others – being forces to flee to Mariupol itself or other safer regions in Ukraine.
  http://conflictreport.info/2015/02/25/silent-advances-the-russian-offensive-towards-mariupol-already-began/

  Like

  George Knight

  26 februari 2015 at 14:34

 2. Oorlog ‘breaks out’, zoals een epidemie.

  Like

  Blewbird

  26 februari 2015 at 20:46

 3. Bloomberg news service quoted two people close to the International Monetary Fund as saying that Russia’s war could imperil IMF support to Ukraine. If true, then Putin will have won and will continue fighting. Bloomberg also filed a story saying that Russia is damaging Ukraine’s eocnomy faster than the U.S. and its European allies can provide support. Exactly. Paul McNamara, a money manager, is quoted as saying: “It is clear the country has a powerful neighbor intent on destablishing it, while the West simply doesn’t care enough about Ukraine to do anything with signficant costs attached.” Truer words were never spoken. As Bloomberg columnist Leonid Bershidsky notes, in his opinion headlined “Europe isn’t really worried about Putin,” most European governments are cutting military spending this year — led by Germany.
  http://www.kyivpost.com/opinion/editorial/price-of-appeasement-382005.html

  Like

  George Knight

  26 februari 2015 at 21:54

 4. Als je de dingen zo graag bij de naam wil noemen moet je een coup ook een coup noemen en een Neonazi een Neonazi noemen.

  Like

  Pjotr

  28 februari 2015 at 21:08

 5. @Pjotr
  Je bedoelt het beleid van president Putin en zijn medestanders? Het is zeker zo dat alle verkiezingen in de Russische Federatie gemanipuleerd worden door de zittende macht -dus niet eerlijk verlopen- en dat elke verkiezing weer een coup is tegen de eigen bevolking die buitengesloten wordt. En het is ook zeker zo dat er vele zich als nazistisch presenterende groepen tot de entourage van Putin behoren. Denk alleen maar aan de motorclub de Nachtwolven waarvan Putin erelid is en die teruggrijpen op nazistische symboliek.
  http://www.eng.yabloko.ru/Publ/2004/PAPERS/02/040129_nov_gzt.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Night_Wolves

  Maar Pjotr, zoals je weet is het probleem met de nieuwsvoorziening in het Rusland van Putin dat vanwege het gesloten informatiesysteem en de grote macht van de veiligheidsdiensten het lastig is om dat zwart op wit aan te tonen. Dus ok, het is zeker zo dat Putin verkiezingen en informatie manipuleert, maar het is lastig om het aan te tonen. En zoals je weet, in Rusland worden kritische journalisten, politici of mensenrechtenactivisten vermoord die dat aan willen tonen.

  Makkelijker is het om over Oekraïne aan te tonen dat daar het electoraal proces eerlijk verloopt. Het had in 2014 twee verkiezingen die volgens onafhankelijke internationale waarnemers eerlijk zijn verlopen. Voor de Russische Federatie is dat inderdaad allemaal veel bedenkelijker. Goed om tot inzicht te komen.

  Like

  George Knight

  28 februari 2015 at 23:06

 6. Putin is in oorlog met Europa, maar Europa niet met Putin. Europa heeft heel wat uit te leggen. En te begrijpen.
  https://en.informnapalm.org/vladimir-putin-is-already-at-war-with-europe/

  Like

  George Knight

  1 maart 2015 at 20:50


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: