Windesheim verwijdert afbeelding Mohammed en krijgt kritiek

Op de poster stond de laatste uitgave van Charlie Hebdo afgebeeld met de profeet Mohammed’,  zegt Miranda van Dijk, hoofddocent journalistiek. ‘Dat kan confronterend zijn voor moslimstudenten op deze school. De locatiewisseling en het verwijderen van de posters is uit veiligheid gedaan’. Aldus mijnz.nl.

Hogeschool Windesheim zwicht voor druk of voor eigen angst en verwijderde posters van Mohammed. Maar ontkent dat vervolgens. Het zou het uit respect doen. Wie gelooft dat? Publicist Paul Scheffer in elk geval niet, hij meent dat ‘een school voor journalistiek ‘voorbeeld moet zijn van het vrije woord’. Daarom was hij niet aanwezig bij de CollegeTour Journalistiek naar aanleiding van Charlie Hebdo op Windesheim waarvoor hij was uitgenodigd. Scheffer heeft gelijk. Windesheim wijkt voor intimidatie en durft de confrontatie niet aan. De praatjes van Bas Mesters over framing, respect en veilige sfeer maken het er slechts hypocrieter op. Wordt hier de toekomstige journalistieke generatie van Nederland met ruggengraat en sterke knieën geschoold?

3 gedachten over “Windesheim verwijdert afbeelding Mohammed en krijgt kritiek

 1. Weet u nog? Bas Mesters, opleidingsdirecteur van de opleiding Journalistiek op Hogeschool Windesheim te Zwolle, verwijderde affiches met daarop de aankondiging van een debat en de afbeelding van een ‘kwetsende’ Charlie Hebdo-cover, maar deed dat volgens eigen zeggen ‘niet uit angst maar uit respect voor moslimstudenten’. Paul Scheffer, die om die reden vervolgens weigerde aan het debat deel te nemen, beschuldige Mesters in een email van het ‘toegeven aan angst’.
  http://politiek.thepostonline.nl/2015/02/22/hoe-waar-zijn-de-woorden-van-windesheim-affichecensurist-bas-mesters/

  Like

 2. Als Bas Mesters echt respect zou hebben voor het Charlie Hebdo-gebeuren, zou hij ze niet censureren en daarmee de slachtoffers van dat gebeuren disrespecteren.
  Terwijl hij daarvoor wel heel schijnheilig met de ‘Je suis Charlie’ hype meedeed.

  Net zoals zoveel schijnheiligen zoals hem.

  Lafheid en islamapolegetisch gedrag uitleggen als ‘respect’, dat zien we helaas niet sinds gisteren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.