George Knight

Debat tussen links en rechts

Politieke marketing strooit de kiezer bewust zand in de ogen

with 4 comments

Spreekwoordelijk kun je met marketing een bewoner van de Sahara een straalkacheltje aansmeren. Waar het al zo warm is.  Zo’n kacheltje is geen slecht product, maar in de Sahara alleen niet op zijn plaats. Dus maakt het verschil of je een bewoner van de Sahara een straalkacheltje van slechte kwaliteit verkoopt? Want het kacheltje van goede kwaliteit heeft evenmin nut. Hoe dan ook zullen de straalkacheltjes niet eens voor gebruik worden aangesloten. Wellicht dat de doos waarin het verpakt zit nuttig is omdat die schaduw geeft. Zo krijgt via een omweg een straalkacheltje nut in de Sahara: de doos geeft schaduw. Zodat de kwaliteit niet afhangt van vermogen, type, verbruik, vorstvrijstand of andere technische specificaties, maar van de verpakking.

Zo is het met politiek ook. Politieke marketing is het verkopen van verpakking. Maar het product wordt nooit aangesloten. Zodat nooit te controleren valt of het van goede of slechte kwaliteit is. Politieke marketing is het aansmeren van een belofte die in de toekomst ligt vanwege de simpele reden dat dat niet weersproken kan worden. Politici zijn sterk in de vlucht vooruit omdat het vrijblijvend is. Een belofte klopt immers altijd. Hun product ‘politiek’ dat in de kern nooit verandert geven ze telkens weer het stempel ‘nieuw’ opdat het de burger onmogelijk wordt een vergelijking te maken. Die wetmatigheid volgen alle partijen. Daarom is politieke marketing nietszeggend. Wellicht is het product van goede kwaliteit, maar omdat het nooit aangesloten wordt op de werkelijkheid zullen we het nooit weten. En da’s nou precies de bedoeling van politieke marketing.

Schermafbeelding-2014-02-01-om-13.12.43

Foto: Parodie op verkiezingsposter VVD, 2014.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Via Facebook sprak iemand me erop aan dat het in de Sahara ’s nachts behoorlijk koud kan zijn. Immers onbewolkt, het straalt uit. Helemaal waar. Dus met een goede stroomvoorziening heeft een straalkacheltje in de Sahara wel degelijk zin. Kortom, marketing, ga je gang. De verkoop in de Sahara van kachels is mogelijk. Inclusief de verkoop van stroomnetten, generators en stopcontacten. Een hele industrie opent zich vanuit zo’n simpel uitgangspunt dat niet waar is. Maar toch ook weer wel.

  Like

  George Knight

  20 februari 2015 at 18:49

 2. Wat de PvdA Overijssel eventueel gaat doen in de toekomst:

  Like

  George Knight

  21 februari 2015 at 14:15

 3. STRAFONDERZOEK NAAR TWAN BEURSKENS, TOCH NR 1 OP DE VERK. LIJST. Venlo: 4-3-2015.
  Op 24 april 2014 startte het O.M. een strafrechtelijk onderzoek tegen B&W van Venlo.
  http://www.l1.nl/nieuws/261405-justitie-start-onderzoek-tegen-gemeente-venlo
  Twan Beurskens, was in die periode verantwoordelijk wethouder, als opvolger van weth. Mark Verheijen van B&W van Venlo. Deze zaak ligt nu bij het Haagse Strafhof, uitspraak rond 18 maart.

  Like

  ludo hardeman

  6 maart 2015 at 16:29

 4. STRAFONDERZOEK NAAR TWAN BEURSKENS EN TOCH NR 1 OP DE VERK.
  LIJST PROV. STATEN LIMBURG. Op 24 april 2014 startte het O.M. een strafrechtelijk onderzoek tegen B&W van Venlo. http://www.l1.nl/nieuws/261405
  De straatafsluiting Stalbergweg betekende het verlies van mn inkomen, mn winkel Brocanteur, moest ik na meer dan 30 jaar opheffen, na 3 jaar lang 70% aantoonbaar omzet verlies geleden te hebben. Aantoonbare vaststaande valsheid in geschrifte o.a. gepleegd door B en W van Venlo betreft TOG Nederland rapportage, tijdens een rechtszitting vastgesteld door de civiele rechter zelf, maakt het onmogelijk een fair proces te krijgen. Immers het TOG rapport bleef toch DE reden om alle claims af te wijzen t/m de Raad van State. Vandaar dat er geen andere optie over bleef aangifte te doen in beide zaken.

  Het water oppompen, t b v de tunnelbouw heeft tot aantoonbare ( 5 officiële fotorapportages gedurende en na de bouwperiode) verzakking geleid en enorme verzakkingsschade. Vooraf werd daarvoor in de rapporten voor gewaarschuwd, mede omdat er in mn straat en onder mijn pand een waterstroom loopt die men kende.
  Twan Beurskens, was in die periode verantwoordelijk wethouder, als opvolger van
  weth. Mark Verheijen van B&W van Venlo. Deze 2 zaken tegen B en W van Venlo liggen nu bij het Haagse Strafhof, uitspraak rond 18 maart. Ik hoop daar op een fair proces op basis van echte vast te stellen feiten. Lees meer op onze face book groep: stalbergweg

  Like

  ludo hardeman

  9 maart 2015 at 00:47


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: