Ondraaglijke hypocrisie van Holder door banken niet aan te pakken

Heeft de regering-Obama met minister van Justitie Eric Holder de afgelopen zes jaar banken de hand boven het hoofd gehouden? Ja. ‘Beroof een bank en ga naar de gevangenis, bestuur een bank en beroof de wereld’ is het gezegde dat Holder bevestigd heeft. Zelfs overtuigend bewijs tegen banken was niet genoeg om in te grijpen. Da’s de schande. Niet alleen in de VS trouwens, maar ook in Europa en Nederland kwamen de bankiers weg met hun boevenstreken op kosten van de belastingbetaler. Ze eisten zelfregulering, kregen die en deden vervolgens niets. Politici die de macht van banken wilden terugdringen hadden munitie in handen om hun kritiek naar voren te brengen. Maar ze deden niets. De nauwe vermenging van banken als Goldman Sachs met de regering Obama blokkeerde een echte aanpak. Het is extra hypocriet van Holder om tegen zijn afscheid en na de verjaringstermijn net te doen alsof hij het nu echt serieus neemt. Want da’s niet zo.

Advertentie

2 gedachten over “Ondraaglijke hypocrisie van Holder door banken niet aan te pakken

  1. @george beginnen in de marge…..!! als joris al meldde. Het kan…….. hoe ? op de bodem vanuit de burger zonder er teveel ruchtbaarheid aan te geven. via politiek is geen optie het is te complex en corrupt naar mijn mening of je program moet zo sterk zijn dat ………maar ja we kennen onze geschiedenis wie het pluche aanvalt wordt gezien als staatsvijand en loopt gevaar – begin klein en overtuig de burger (beweging in gang zetten met concrete acties – niet alleen praten maar ook doen )om het financiële als burgers onder elkaar terug in eigen hand te nemen en het te maken tot gebruik voor reële economie en snel beginnen nu het nog kan voordat we allemaal arm gemaakt zijn door de machthebbers

    Like

  2. lees o.a. ook thomas Piketty waarin expliciet beschreven staat de exorbitante stijging van vermogens van bestuurders van Banken en waarin aangehaald wordt de beschamende uitspraak van de CEO Loyd Blankfein van Goldman Sachs ” I am doing Gods work” die hij deed om op die manier het belang van zijn werk te benadrukken. Nu weet iedereen inmiddels welke belang dat was vooral zijn eigen belang getuige de schandalige prestaties van de banken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.