Petitie wil kabinet-Rutte weg en kiest partij voor SP. Transparant?

pet

De petitie ‘weg met dit rutte kabinet’ houdt een handtekenactie om het kabinet Rutte weg te krijgen. Da’s goed verdedigbaar. Velen willen het kabinet Rutte weg, die neoliberale Januskop van VVD en PvdA die volgens critici geen compassie heeft met de sociaal-zwakkeren en de verzorgingsstaat uitverkoopt. Maar de petitie verliest aan geloofwaardigheid als het de handtekeningen aan de SP zegt aan te bieden. De logica daarvan ontbreekt omdat de SP als politieke partij een electorale concurrent van de VVD en vooral de PvdA is. Wat is de achtergrond van de actiegroep ‘Actie maken en je rechten krijgen’ die zich hier en op Facebook presenteert?

De man achter de actiegroep Albert Cremer uit Steenwijk geeft het antwoord. Zijn persoonlijke Facebook-pagina bevat onderstaande profielfoto die er niet om liegt. Cremer vereenzelvigt zich met de SP. Ook op zijn oude Twitter-account verwijst hij regelmatig naar de SP. Kortom, de actiegroep ‘Actie maken en je rechten krijgen’ staat sympathiek tegenover de SP.  Daar is op zich niks mis mee. Maar het is verre van transparant om zich voor te doen als onpartijdig -of de eigen partijdigheid niet kenbaar te maken- met de opzet om zo goedwillende critici van het kabinet Rutte in het eigen kamp te trekken. WC-Eend werkt ook op petities24.

10888574_414833902006491_6854098302328568238_n

Foto 1: Schermafbeelding van petitie ‘weg met dit rutte kabinet’ op petities24.

Foto 2: Profielfoto van Albert Cremer op FB-pagina.

Advertentie

5 gedachten over “Petitie wil kabinet-Rutte weg en kiest partij voor SP. Transparant?

 1. staat sympathiek tegenover de SP. Daar is op zich niks mis mee. Maar het is verre van transparant om zich voor te doen als onpartijdig.
  =====================================
  Als er toch niets mis mee is, waarom dan kritiek op zijn persoon en zijn handelswijze.
  Ook ik ben een aanhanger van de SP, en maar voor een rede n.l. een Socialistische maatschappij met een directe macht bij het Volk.
  Dus dat die petitie aangeboden wordt aan de SP lijkt mij juist het beste, je bent te snel met het plaatsen van mensen in een Kader( zie ook je opmerking over Oliver Stone),maar misschien wist je het nog niet?

  Maar een Tor is een Insect, maar niet ieder insect is een Tor

  Roberto

  Like

 2. @Roberto
  Ook ik heb wel eens op de SP gestemd. Niks mis mee. Mijn kritiek betreft niet de politieke koers van de SP. Daar gaat het hier niet om. Maar wel de opstelling van een actiegroep die geen openheid van zaken geeft. Anders gezegd, als het ervan overtuigd is voor de goede zaak te gaan dan hoeft het daar toch niet geheimzinnig over te doen door de betrokkenheid met de SP te verhullen? Dat werken met mantelorganisaties vind ik iets van oude tijden of van andere landen. Maar in Nederland vind ik zo’n opstelling onnodig.

  Ik zie niet in waarom kritiek op de personen die dat zo organiseren ongepast zou zijn. Ik zie het precies andersom, zwijgen en wegkijken voor deze praktijk acht ik juist schadelijk. Daarom heb ik er aandacht aan besteed. Niet om per se de SP in de hoek te zetten. Nee, maar juist om de SP het beste uit zichzelf te laten halen en te vragen of het die oude syndicale aanpak achter zich laat.

  Feitelijk wijst het op een gebrek aan zelfvertrouwen van de SP en wantrouwen in de ander. Als de SP niet over die eigen schaduw heenstapt en een mentaliteit van verbolgenheid, miskenning en negativisme voorop blijft zetten, dan blijft het electoraal en mentaal steken. De SP moet bij de tijd komen en zich openen.

  Wat er mis zou zijn met mijn mening over Oliver Stone moet je maar eens verduidelijken bij het stukje over Stone.

  Like

 3. Socialisme is macht voor de top. Daarmee onderscheid de SP zich overigens niet van de rest.
  EU is niet voor niets op deze leest geschoeid.
  Als men over schaduwen heen wil stappen inzake het bewezen falen van het socialisme en alle vormen die uit corporatisme voortvloeien, moet men afstand nemen van de utopie van Marx ( die ik niets kwalijk neem, want hij was geen politicus).

  Ik voel me meer thuis in het conservatief liberale vlak (nee, niet theocratisch).

  Rutte weg alzo, en dan? Wachten tot andermans geld op is?
  Beseft niemand dan dat het geld op is? Zie de gierende staatsschuld.

  Like

 4. Toetsteen!

  Socialisme is macht voor de top.
  Noem dan eens 1 Socialist die aan de top zit !
  Of anders gezegd ,noem er eens 1 die met z’n geld zoveel invloed kan uitoefenen op het Nederlandse neo – Liberale beleid
  Roberto

  Like

 5. @Roberto la Verita
  De term neoliberal werd gelanceerd door dr. Craig. Hij had het over het nieuwe Amerikaanse stelsel van wat hij ziet als zeer socialistisch. Zie Obamacare.

  Inzake socialisten aan de top moet men stekeblind zijn om ze te missen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.