Arnhem bezuinigt muziekschool weg in een cultuur van armoede

Gemeente Arnhem trekt de stekker uit de plaatselijke muziekschool. Het Arnhemse gemeentebestuur ziet culturele educatie blijkbaar niet als elementair, als basisbehoefte waarin een gemeente behoort te voorzien. Niemand uit het veld is het er zo te horen mee eens. Maar lokale bestuurders leven in hun eigen logica. Daarom gebeurt het. Een tactiek van bezuinigen, afknijpen en overbodig verklaren. Adieu verzorgingsstaat.

Zo kunnen alle gemeentelijke taken geprivatiseerd worden: onderwijs, reiniging, groenvoorziening, markt- en havendienst, politie, burgerzaken, gladheidsbestrijding, wegenonderhoud, openbaar vervoer, zorg, sociale en culturele voorzieningen. Uiteindelijk kan de gemeenteraad geprivatiseerd worden als de gemeente eenmaal alle taken op afstand heeft gezet. Omdat er niets meer is waarop toezicht gehouden moet worden. Een groot voordeel omdat het een bestuurslaag scheelt. Van lokale bestuurders die niet beseffen wat ze aanrichten.

4 gedachten over “Arnhem bezuinigt muziekschool weg in een cultuur van armoede

 1. Dat is jouw mening George: de docenten kunnen bij de bestaande particuliere muziekscholen terecht of zelf een muziekschool oprichten zodat zij leerlingen op scholen les kunnen geven De overhead verdwijnt. Het is crisis en dat betekent dat de lessen goedkoper aangeboden kunnen worden.

  Like

 2. @toettoet
  Het is niet alleen mijn mening. Het is ook de mening van de docenten aan die muziekschool en de tijdelijk directeur. Die hebben geen goed woord over voor de privatisering en het minder worden van hun arbeidscontract. Het is de vraag of de overhead verdwijnt. Vele privatiseringen van overheidsbedrijven bewijzen het omgekeerde. Waarom het crisis is? Want dat is de vraag die gesteld moet worden. Wellicht door de privatisering van banken die miljarden kostte? En waarvoor nu onder meer deze muziekschool op wordt afgerekend?

  Like

 3. Hè ja, lekker terug naar vroeger; alleen mensen met geld kunnen zich nog muzieklessen permitteren.
  Goed zo Rate, breek alles wat met veel moeite is opgebouwd maar lekker af samen met je VVD vriendjes & consorte. Ik ken George helemaal niet, maar ik vind dat hij groot gelijk heeft!!

  Een viooldocente uit Noord-Holland (waar er hetzelfde aan toe gaat)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.