Wedzinga: Hillenaar, de man achter Demmink. Klopt dat?

Wicher Wedzinga maakt op verzoek de video ‘De man achter Demmink’ openbaar. Zoals hij op Twitter beweert ‘ook vanwege alweer nieuwe ontwikkelingen.’ Henk Rijkers van het Katholiek Nieuwsblad gaf op 12 december al een samenvatting van de toen nog niet openbare video. Hugo Hillenaar zou bron van informatie over Demmink kunnen zijn. Volgens een vrouwelijke getuige die Wedzinga sprak regelde Hillenaar ‘allerlei zaakjes‘ voor Demmink (na 12’ 45’’). Wat voor zaakjes dat waren zegt Wedzinga niet gevraagd te hebben. Waarna een verhaal over verkrachting en zaadlozing volgt. Hillenaar is in beeld als iemand die in een onderzoek wat te melden heeft over Demmink. Hij kan aan de tand gevoeld worden om het onderzoek verder te helpen.

18 gedachten over “Wedzinga: Hillenaar, de man achter Demmink. Klopt dat?

 1. Dus dit zou allemaal gelogen zijn??Het lijkt erop dat dhr Wedzinga toch meer Demmink en vriendjes geloofd.Dat er is gelogen onder ede geeft hij tenminste toe.Is zelf ook niet van onbesproken gedrag)

  Dat Hugo Hillenaar (foto) een hitman was van Joris Demmink staat vast. Samen met Demmink zette hij de fake-zaak Baybasin in elkaar en de aangifte van Baybasin wegens ondermeer lidmaatschap van een criminele organisatie was ook gericht aan Hillenaar. Hillenaar heeft onder ede gelogen over de zaak-Baybasin. Het wekt dus geen enkele verbazing dat Joris Demmink opnieuw een beroep deed op Hillenaar toen Gerrit de Wit, voorzitter van de Expertgroep Klokkenluiders en mede-auteur van het boek De Demmink Doofpot, met de dood moest worden bedreigd omdat hij op het punt stond de hand te leggen op de zogeheten ‘Mosterd-papers’: aantekeningen van de vermoorde chauffeur van Joris Demmink. Aldus meldde Hillenaar aan De Wit ‘dat hij beter zes maanden het land uit kon gaan omdat hij anders zou worden vermoord’. Dat heeft Gerrit de Wit zelf verklaard. Mede op basis van deze verklaring zette Jan Poot

  een grote advertentie in diverse dagbladen onder de kop Klokkenluider met de dood bedreigd via Justitie. De naam Hillenaar werd niet genoemd. Dat zou Bart Mos doen in een artikel in De Telegraaf. Maar wat deed dappere Bart? In plaats van Hillenaar te noemen, kwam de doodsbedreiging opeens ‘uit het criminele milieu’! Micha werd zo boos om dit laffe nazi-verraad -als Bart de waarheid had geschreven was ons een hoop ellende bespaard gebleven!- dat hij hem opbelde en iets toebeet in de trant van ‘als jij zo doorgaat krijg jij ook een kogel door je kop!’. Bart Mos die zich natuurlijk naar en schuldig voelde raakte in paniek en begon om zich heen te bellen -in elk geval naar Chipshol en advocate Adele van der Plas- en de roepen dat ‘Micha hem met de dood bedreigd’. Dat kreeg ik uiteraard terug en ik heb Bart toen een email gestuurd met de aanhef ‘sorry’. Om de zaak te deescaleren. Desalniettemin deed Bart Mos -op bevel van zijn hoofdredacteur, van Justitie?- aangifte tegen mij wegens ‘doodsbedreiging’! Om deze aangifte behandeld te krijgen, moest Bart zijn toevlucht nemen tot evidente leugens die hij zelf heeft moeten toegeven. Ik werd vervolgens gearresteerd. Dat is het verhaal. Waar dus maandag Micha Kat terechtstaat wegens ‘doodsbedreiging’ had eigenlijk Hugo Hillenaar moeten staan.

  Over Hugo Hillenaar gesproken: kan het toeval zijn dat juist deze hoofdofficier als eerste ooit excuses moest aanbieden omdat onder zijn leiding een complete zaak was gafaked op zo’n extreme wijze, dat zelfs minister Opstelten door het stof moest?

  Like

 2. Er is zoveel te doen om Demmink. Het gaat niet alleen om pedofilie, maar ook om ernstige ambtsmisdrijven tegen burgers. Ik noem het de ‘Demmink-dictatuur’.

  Vanaf oktober 2001 werkte ik 2 jaar bij de de recherche van de regiopolitie Drenthe. Ik functioneerde goed, want ik werd zelfs nog voor de jaarlijkse beoordeling ‘bewust beloond’ voor mijn werk in het onderzoek naar de moord op Andrea Luten.

  Exact na een jaar waren de jaarlijkse functioneringsgesprekken. Ineens deugde er helemaal niets meer van mij en het werd keihard gespeeld op mijn homoseksualiteit. ‘Wij hebben hier geen behoefte aan mietjes’. Dat is wat er letterlijk werd gezegd. Dat kan ik niet bewijzen. Wat ik wel kan bewijzen dat de bepalingen omtrent functioneren en beoordelen vastgelegd in het BARP (CAO) werden geschonden. Kortom: ik werd eruit gewerkt.

  Joris Demmink werd op 1 november 2002 benoemd tot secretaris-generaal. Is dat toeval? Ik denk van niet, spijkerhard bewijs heb ik niet. Daarna is er een hoop met me gebeurd. Wie wil kan het lezen op mijn website. Daarop staat ook een verklaring waarin staat dat ik Demmink in mijn jeugd in het appartement van Ger van Roon ontmoette, een soort jongensbordeel.

  Als George dat wil kan ik hem de documenten tonen waaruit blijkt dat ik toen bij de politie werkte.

  Like

 3. @George

  Ik heb wel geprobeerd de publiciteit te zoeken. Het punt is dat er zoveel zaken spelen. Vanaf 2002 ben ik volledig “kaltgestellt”. Zowel sociaal als economisch. Mijn inziens bewust om me ongeloofwaardig bij het grote publiek te maken. Ik denk dat de MSM ook “kaltgestellt” is. Enerzijds door de dreiging met processen door Knijff. Anderzijds door de subsidie die ze ontvangen.

  Like

 4. @Gaya Natuurlijk heb ik het doorgeven aan Van der Plas. Het zou ‘meegenomen’ worden. Kijk, ik ben niet misbruikt, dus daar kan ik geen aangifte van doen. Ik ben slechts getuige van. En gezien het vele overheidsgeweld wat mij sinds 2002 treft, denk ik wel een punt te hebben.

  Veel mensen vragen mij: ‘Maar wat deed jij in die appartement van Van Roon?’ Dat is heel simpel. Ik werd meegelokt door een oudere pedofiel. Ik woonde in een dorp in Friesland en ik wilde de wereld daarbuiten zien. Ik was op mijn 13e al behoorlijk uit de kluiten gewassen, en alles zat er al op en aan. Ik deed aan boksen, karate en zwemmen. De ‘heren’ hadden geen belangstelling voor mij, maar ik zag wel wat er gebeurde met die jonge jongens. Het is niet zo dat ik het niet raar vond. Er werd me verteld dat de ouders er toestemming voor gaven, iets wat valt te betwijfelen natuurlijk.

  Vanaf 2002 dus heb ik steeds weer te maken met bedachte rechtszaken, op basis van achteraf gecreëerde bewijslast, zoals vervalste facturen- en proces-verbalen. Van fatsoenlijke rechtsgangen was nooit sprake. Ook steeds weer werd ik veroordeeld waarbij zelfs met valselijk en arglistig gedrag hoger beroepen onmogelijk werden gemaakt omdat pleitnota’s zoek raakten.

  Het loont de moeite denk ik om mijn artikelen over het conflict met mijn zorgverzekeraar te lezen. Een hoge functionaris kwam ook in dat park in Eindhoven en vanaf het moment dat hij in dienst trad ontstonden er financiële onregelmatigheden met mijn zorgverzekering die gemakkelijk op te lossen waren geweest. Maar dat gebeurde niet. En alle rechtszaken die werden gevoerd, verloor ik kansloos omdat de rechters zich niks aantrokken van het tegenbewijs of het gebrek aan bewijs. Aangiftes van oplichting waarin ik onweerlegbaar bewijs overlegde, werden door het OM zonder motivering geseponeerd.

  Like

 5. Wat een zwetser is die Wedzinga toch. Wat wil hij hier nu mee bereiken? Hugo Hillenaar is al een jaar geleden uit de hoge hoed van Micha Kat getoverd. En nu komt Wedzinga met het verhaal dat iemand die Demmink heel goed kent, bij hem zou zijn gekomen om raad? Geleuft gij het? Ik niet. Wedzinga zou er beter aan doen eens een goede psychiater te raadplegen, lijkt mij.

  Like

 6. @Jetske Ik weet niet of Wedzinga een zwetser is.

  Wat mij wel heel erg opvalt aan de Demmink-zaak is dat de echte getuigen worden weggezet als fantasten en zelfs worden vervolgd voor het doen van een valse aangifte zoals Frank Leenders overkwam. Burgemeester Rob van Gijzel heeft gezegd dat Frank zwaar onder druk is gezet om zijn aangifte in te trekken. Ik geloof Frank’s verklaringen onvoorwaardelijk. Zoals hij zegt dat het er aan toe ging, kan ik bevestigen.

  De ‘Demmink-info’ komt bijna zonder uitzondering van derden, mensen die met hem hebben gewerkt.
  Als hij ooit schuldig wordt bevonden gaan zij met de eer strijken, vrees ik. En ergens in de lijst met namen van mensen die altijd al wisten dat hij schuldig is zal ook de naam van Wedzinga wel opduiken. Dat hij gezien zijn grote ervaring als raadsheer nooit van de mogelijkheid gebruik heeft gemaakt om mij te “horen” cq een luisterend oor te bieden vind ik vreemd, we wonen op 15 minuten rijden van elkaar.

  Ik zag Demmink meerdere malen met jongens de slaapkamer binnengaan, zat met hem in de auto op weg naar horecagelegenheden waar ook te jonge jongens seks hadden met mannen. Waarom de man die zegt dat hij in Amsterdam op de achterbank van Demmink’s dienstauto seks met hem had wel heeft getuigd in Utrecht en ik niet? Het is mij een raadsel. Robert Rubinstein van de Roestige Spijker zei tijdens de verhoren in die stad tegen me dat ik hem geen seks zag hebben. Een smoes natuurlijk. Ik kan zo gauw niet verzinnen wat er dan wel in die slaapkamers gebeurde.

  Inmiddels weet ik dat ik ook getuige ben ik een andere grote zaak waarin dezelfde personen ook weer een rol spelen of hebben gespeeld: IRT. Ik zag als jongetje de wapen/drugssmokkel aan de kust ter hoogte van Sexbierum en kende mensen in Oudebildtzijl die “betrokkenen” bij de smokkel in Amsterdam kenden. Best ingewikkeld allemaal.

  Like

 7. Inmiddels op facebook ook artikelen hieromtrent.Je wordt zowat afgebrand als je dingen zegt hierover..
  Ik geef mn mening, en ook heus mensen met mij, de meeste mensen houden zich liever bezig met de kerstkalkoen, ed.
  En vragen mij om bewijzen..laten hun het tegendeel dan bewijzen..
  Ik zit er nu een paar jaren “middenin, woon waar jij gewoond hebt.Pas goed op jezelf. Het toeval wil dat ik
  ook een “geschil “heb met een instantie., waar jij ook een conflict mee had.
  Pas goed op jezelf, ik denk dat voor mezelf ook geldt; uitkijken.

  Like

 8. Heb net de You-Tube hierboven gedeeltelijk afgeluisterd. De getuige die Wedzinga noemt zou ook ontlastend voor Demmink kunnen verklaren omdat hij Mustafa een jaar na zijn verkrachting – waarvan hij aangifte deed – in gezelschap van Demmink zag.

  Het zou kunnen natuurlijk. Het eerste wat ik me afvraag is hoe de getuige zo zeker weet dat het om dezelfde jongen gaat.

  @Gaya Waar woon je nu? Friesland of Drenthe?

  Like

 9. Het is dat Wedzinga zegt dat de jongen eerder verkracht is, maar een jaar later toch weer met hem gezien is, dat maakt dat Wedzinga zich zo voorzichtig uitdrukt…Overigens,Wedzinga, ook geen onbeschreven blad…

  Like

 10. @Gaya Het kan natuurlijk wel. Ik wist toen ik Demmink ontmoette ook niet dat pedofilie strafbaar is.
  Op een later moment in zijn leven kan hij tot dat inzicht zijn gekomen.

  Mijn verklaring over Demmink is grotendeels nog wel te bewijzen denk ik. Het OM zou onderzoek bij de BD en in een bedrijfsadministratie kunnen doen. En er zijn nog mensen in leven die mijn verklaring kunnen bevestigen. Zoals Ger van Roon. Ik heb in een aangifte een heel duidelijk signalement gegeven van hoe hij er toen (tussen ’75 en ’82) uitzag. Er zal toch nog wel een foto van hem uit die tijd zijn? En waarom horen we helemaal niks over Van Roon en Frank Leenders? Wordt Frank’s aangifte weer uit de kast getrokken?
  Is Van Roon verhoord?

  Ik durf eigenlijk geen oordeel over Wedzinga te geven. Maar, ik durf wel te zeggen dat ik geen al te groot vertrouwen heb in getuigen die zich bij Peter R. de Vries of Wedzinga melden.

  Like

 11. Hoi Koos
  Peter R de Vries, lijkt me pro Demmink, gezien zijn optreden met dhr Bakker ( chauffeur ) een tijdje terug op tv bij Pauw en Witteman, dacht ik.Ik had vroeger veel respect voor Peter..nu niet meer.Wedzinga… tja,als ik niet meer van hem wist zou ik zeggen, ok…maar weet niet; en ik neem mn woorden terug als het niet waar is; ben bang dat geld weer een rol speelt,hij zegt wel dingen, en durft amper partij te kiezen, misschien zie ik dat verkeerd??
  Dan denk ik aan de oud gevangenisdirecteuren…denk wel zeker te weten dat zij niet liegen…van Roon en Leenders, misschien bang??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.