De ondraaglijke lichtheid van Slikker, PvdA Den Bosch en Dichtbij

nr3-pieterpaulslikker

Dichtbij is een lokaal online product van de Telegraaf Media Groep. Het stelt zichzelf voor: ‘Op dichtbij.nl vindt u het lokale nieuws, uitgaanstips en evenementen, restaurants, vacatures, woningaanbod en nog veel meer uit uw omgeving. De kracht van Dichtbij is dat de lokale bewoner of ondernemer zelf kan meedoen door berichten, foto’s of reacties te plaatsen op de site.’ Die verwevenheid is tegelijk de zwakte van Dichbij.nl.

Neem het opinieartikel ‘Pluchezucht D66 doet Den Bosch op rechts college afstevenen’ van ‘ppslikker’. Hij is een zogenaamde ‘Dichtbijmeeschrijver’ op Dichtbij Den Bosch. Het geeft een analyse van de coalitie-onderhandelingen en geeft sneren naar ‘vier rechts-conservatieve partijen’ die initiatief nemen en D66 dat zich als grootste partij het initiatief laat ontnemen. Merkwaardig is dat het niet onder de (ontbrekende) knop ‘Opinie’ of ‘Kiesdichtbij’ maar onder die van ‘Nieuws’ wordt geplaatst. Tussen stukken van redacteuren en andere meeschrijvers. Op Dichtbij worden feiten en opinie, redactie en gastschrijvers, advertentie, promotie en redactioneel in de opmaak niet gescheiden. Dat zorgt voor verwarring ondanks de toevoeging ‘landelijk campagnemanager van de PvdA. Hij staat in Den Bosch op nummer 3 op de lijst’ onderaan genoemd artikel.

Meeschrijver ‘ppslikker’ is PvdA’er Pieter Paul Slikker. Hij trekt zo van leer tegen ‘de politiek’ dat het lijkt of hij geen kaderlid is van een partij die in het huidige college is vertegenwoordigd en een positie verdedigt, maar een buitenstaander. Zo heeft hij het over ‘politiek cynisme‘ bij de Bosschenaren, ‘een politieke elite voor wie de mening van Bosschenaren er eigenlijk niet zoveel toe doet’ of Den Bosch als ‘De stad waar bestuurders zich geen spaanbreed in de weg laten leggen door een verkiezingsuitslag’. Insider Slikker neemt afstand van zichzelf. Hij laat zich kennen door de volgende uitspraak: ‘Waar banen van Bosschenaren minder van belang zijn dat banen voor politici.’ De PvdA maakt zich pas zorgen over de stijl van politiek bedrijven als het uit de macht wordt gearrangeerd en dat eigen baantjes kost. Slikker bestrijdt niet het cynisme van de burgers die de politieke elite niet vertrouwen, maar voedt dat door zijn partijpolitiek gestook dat slim wil zijn, maar dom is.

Foto: Schermafbeelding van presentatie kandidaat Pieter Paul Stikker voor de gemeenteraad op PvdA Den Bosch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.