Ongepast optreden van paus Franciscus in Europarlement

Premier Willem Drees huiverde er in de jaren ’50 al voor dat de Europese samenwerking bovenal een katholiek onderonsje was. Zestig jaar later lijkt er weinig veranderd. Ongehoord en ongepast dat de plaatsvervanger van God op aarde een rede in het Europarlement houdt. En voor verdeeldheid zorgt. Samen met Virginie Rozière stuurde Sophie in ’t Veld voorzitter Martin Schulz een protestbrief met de volgende passage: ‘The Catholic Church feels it has a right to interfere in civil matters and to impose its own moral views on others, rather than accepting and respecting diversity and freedom of conscience.’ Een religieus leider als paus Franciscus heeft niets te zoeken in het Europarlement. Hij kan spreken via leden die erin vertegenwoordigd zijn. Waarom wordt deze paus uitgenodigd en allerlei andere religieuze en levensbeschouwelijke leiders niet? Vreemd.

Advertentie

5 gedachten over “Ongepast optreden van paus Franciscus in Europarlement

 1. @King Billy
  Exact. Op persoonlijke uitnodiging van Schulz die is onderwezen bij de Congregatie van de Paters van de Heilige Geest. Tja, dan krijg je al snel de geest als voorzitter.

  Like

 2. Plaatsvervanger van god op aarde..?

  Mag het de zaakwaarnemer, vertegenwoordiger van Petrus zijn.
  Dat lijkt mij ruim voldoende.

  Like

 3. LS…
  Religie heeft meer verwoest en zal nog oneindig meer verwoesten dan een mens ooit zal kunnen verantwoorden tegenover wie en wat dan ook. Amen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.