Asscher en overheidsvoorlichters noemen bijeenkomst Ridderzaal onterecht interreligieus

Minister en vice-president Lodewijk Asscher doet aan begripsverwarring en normvervaging. Sprekend over een bijeenkomst in de Ridderzaal heeft Asscher het over religieuze leiders die elkaar ontmoeten. Voorlichters van het YouTube-kanaal ‘Minister-president’ benoemen bij een video de bijeenkomst als ‘Vice-MP Asscher over interreligieuze bijeenkomst Ridderzaal’. In dubbel opzicht onzin. 1) Wat heeft een bijeenkomst tussen maatschappelijke groeperingen voor zin -die met een idee van ‘samen aanpakken’ een probleem moeten bespreken- als de helft van de bevolking niet vertegenwoordigd is? Volgens het CBS gaf in 2012 54% van de bevolking aan godsdienstig te zijn. Volgens anderen is dat nog minder. 2) Op de bijeenkomst in de Ridderzaal sprak ook ‘een mevrouw’ namens het Humanistisch Verbond, aldus een verslag van The Post-online. Hoezo een interreligieuze bijeenkomst? De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen die ook aanwezig is ziet het anders dan minister Asscher en zijn voorlichters: ‘Uiteindelijk moeten we dingen niet via de religie oplossen. Ik ben een groot voorstander van de Franse scheiding van kerk en staat’. Zo simpel is het. Weet Asscher veel?

Advertentie

2 gedachten over “Asscher en overheidsvoorlichters noemen bijeenkomst Ridderzaal onterecht interreligieus

  1. Och, maandag 24 november wordt de Paus eerst ontvangen door de afscheid nemende Van Rompuy, waarna de Paus op uitnodiging van de Voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz tijdens een bezoek aan de paus in Rome, dit parlement gaat adresseren.

    Like

  2. @King Billy
    Tja, kwestie van opvoeding? Het lijkt erop dat Asscher meer op de lijn van Job Cohen zit -met het idee van compenserende neutraliteit- dan Eberhard van der Laan die meer voor een rechtsstatelijke scheiding van kerk en staat is zoals Van Aartsen. Ook kan het dat Asscher in de marketing van zichzelf zo het zicht op dit onderwerp kwijt is geraak dat-ie niet eens een inhoudelijk standpunt meer inneemt zoals Cohen of Van der Laan. Dan nog liever de ‘verkeerde’ inhoud van Cohen -nauw gerelateerd en gebonden aan een vorige politieke fase van het multiculturalisme- dat in ieder geval nog welgemeend was?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.