Dagelijks brood niet op zondag in Goes. Zo beslist minderheid

Naamloos

Opnieuw onrust over winkels op zondag. Deze keer in Goes. Laatst verdedigde wethouder Bob Duindam (D66) van Woerden de zondagsrust. ‘Dichtzijn op zondag is van deze tijd, zo meende hij in pragmatische wijsheid. Gedwongen sluiting is vooral symboolpolitiek omdat benzinestations en supermarkten of winkels in naburige gemeenten wel open zijn. Zondagsluiting is een illusie waarvan iedereen weet dat die niet te realiseren is.

Nu is er een andere stad in de Bijbelgordel waar dit onderwerp de lokale politiek bezighoudt. Zo niet gijzelt. Merkwaardig is dat het opnieuw om een kleine minderheid gaat die een meerderheid haar wil oplegt. Of moeten we zeggen een meerderheid die zich de wil laat opleggen door een minderheid? Hoe kan deze zo beslissend zijn? In Woerden behaalden de partijen die een speerpunt maken van de zondagsrust, SGP en ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 samen 11,6% en in Goes 13,7% van de stemmen. Hoelang laten partijen als D66 of VVD zich nog lenen voor dit soort achterhoedegevechten?

bakk

Foto 1: Schermafbeelding van petitie ‘Zondagsopening voor ‘In de Bakkerij’’. Tekenen kan hier.

Foto 2: Schermafbeelding van FB-pagina van In de Bakkerij Goes met aankondiging: ‘Omdat we iets te vieren hebben, zijn zaterdag & ZONDAG de kleine Spelt-, Ciabatta- en Meerzadenbroodjes in de aanbieding!

Een gedachte over “Dagelijks brood niet op zondag in Goes. Zo beslist minderheid


  1. Ook het CDA Barendregt is ervoor om een dag in de week te winkels te sluiten. Alleen, waarom nou juist de zondag? Daarop geeft Adger van Helden geen antwoord. Trouwens, waarom mogen van de christelijke partijen kerken wel en winkels niet open zijn? Gooi dan alles dicht. Dat valt te billijken. Dus het is de vraag hoe consequent de opstelling van de christelijke partijen is. Waarom stellen VVD, D66 of PvdA zich niet op dat standpunt: alles open of alles dicht (inclusief kerken)? Of zijn kerken een uitzondering omdat ze geen fun zijn? Waarom verenigen de winkels in de Bijbelgordel die last hebben van de scherpslijpers binnen de christelijke partijen zich niet in een nieuwe religie? Door het aanvragen van de religieuze status kunnen ze dan de christelijke dwang ontlopen. Zo moeilijk is dat niet, er zijn al duizenden religies. Het is geen beschermd cultuurgoed. Dan is het probleem opgelost. Leden van SGP, CU en CDA hebben dan meer keuze in het vinden van een kerk naar goeddunken. Zie:
    https://georgeknightlang.wordpress.com/2014/01/08/godsdienstvrijheid-denkt-buiten-kaders-heilige-spaghetti/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.