Moge Allah je straffen. Gebrekkige selectie PvdA

Het grootste raadsel van de twee Turks-Nederlandse kamerleden is niet dat een ervan Ahmed Marcouch toewenste dat Allah hem mocht straffen. Wat in een klap duidelijk maakt dat ze niets in de PvdA te zoeken hebben, want zo’n argument is zelfs een islamitische partij onwaardig. Of dat ze van conservatief-islamitische snit zijn.

Het raadsel is waarom iemand die zoiets zegt ooit als kaderlid is geaccepteerd binnen de PvdA. En vooral omdat het om een lid van de Tweede Kamer gaat. Dit zegt met terugwerkende kracht dat de werving, selectie en interne scholing van de PvdA niet op orde was. Dat vraagt om een onderzoek wat er fout is gegaan en of dat alles nu beter geregeld zijn. De episode met de twee uit de fractie gezette Turkse Nederlanders roept de vraag op of de PvdA zelf wel weet waar het voor staat en met welke mensen het het sociaal-democratisch gedachtengoed wil representeren.

Maar de Tweede Kamerfractie had moeten weten wie ze binnenhaalde met Öztürk, zeggen ze in Limburg waar hij Statenlid was. ‘Aan de sociaal-democratie had hij amper een boodschap. Hij maakte zich drukker om ritueel slachten dan om de werkgelegenheid in Limburg,’ zegt Marcel Kleinen, voorzitter van de PvdA in Limburg.’ aldus Elsevier.

2 gedachten over “Moge Allah je straffen. Gebrekkige selectie PvdA

  1. Zou onze kritische beschaving, zelfs ook bij veel gelovigen, al zover (=tever) zijn doorgedrongen dat we ons niet eens meer in kunnen denken dat anderen zo denken en hoogst vefbaasd zijn, als ze dat doen. . We zijn zelfs al zover dat we dan maar moeilijk verontwaardigd kunnen worden en klaat staan fel protesteren. Het lijkt me dat ook de PvdA dat overkwam. Je ziet ze nu zelfs nog wat besmuikt reageren, terwijl echt harde bitse reacties voor de hand zouden liggen. Met mijn jeugd herinner ik me nog maar al te goed “het dreigend straffen van God” en verbaas me nu dat ik dat gevoel (gelukkig) nu al totaal kwijt ben geraakt. Zelfs bij duidelijk misdadig gedrag van IS lijkt het soms dat we samen maar moeilijk echt kwaad kunnen worden en ons ook uiten!

    Like

  2. @Joost
    Ja, jongere generaties (65 min) zijn deze verbazing voorbij. Maar bij de PvdA is nog iets anders aan de hand. Want hoe krom is het om conservatieve moslims -en dat was bekend- een partij binnen te halen die zichzelf profileert als progressief? Schizofreen, hypocriet of gewoon oliedom?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.