Christendom over islam: houdt de EO van moslims!?!?!?

eo

De EO zorgt voor ophef met de aankondiging van het radiosymposium ‘I Love Moslims!?’ op 20 november. De EO vertaalt het principe van ‘naastenliefde’ in ‘moeten houden van’ en niet in ‘omkijken naar anderen en zich mede verantwoordelijk voelen voor hun welzijn’. Dat laatste was neutraler geweest. Het uitgangspunt van een symposium mag prikkelend zijn om het debat op scherp te zetten, maar de EO zet met een kunstgreep van overdrijving het zo dik aan dat dat de aandacht trekt. Dat frame perkt bij voorbaat de oplossing in. Het zou niet om projecties, vooroordelen en angsten moeten gaan, maar -om een vooroordeel uit andere hoek te gebruiken- religies zweren daar nu eenmaal bij om mensen in het gareel te houden. Spiritueel geknecht.

Foto: Schermafbeelding van ‘I Love Moslims!?’ een EO Radiosymposium onder leiding van Andries Knevel en Elsbeth Gruteke pop 20 november 2014.

Een gedachte over “Christendom over islam: houdt de EO van moslims!?!?!?

  1. Zoals d EO nog steeds niet op de hoogte lijkt te zijn van al meer dan een eeuw groeiende oecumenene tussen de christelijke kerken, blijkt ze al helemaal geen Ahnung te hebben tussen de al een halve eeuw steeds groeiende oecumene in de de bovenlagen van joods, christelijke en islamitisch denken. Langzaaam maar zeeker ondekt men daar na al die eeuwen van gelijkhebberigheid weer de ene JHWH van MOzes, de Pa van Jezus en Albarmhartige Allah van Mohammed. De God van het monotheisme die van alle mensen houdt en een warm hart heeft voor alle mensen. EO moest eens goed nadenken over dat rake verhaal van een Jezus over een niet-joodse Samaritaan, die het er veel beter afbrengt dat zelfs zijn joodse priesters, die alleen maaar aan hun tempel en wetten denken…en eens ophouden met dat onmenselijk gemoet van naastenliefde. Waarom geen gewone reeële christenen, die op de hoogte zijn van wat er in een wereld gebeurt,uitgenodigd?!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.