George Knight

Debat tussen links en rechts

Willem Middelkoop over financiële elite die politiek aftroeft. En Rusland

with one comment

Mooie analyse van Willem Middelkoop over ons financiële systeem waarop de politiek geen enkele invloed heeft. Dus degenen die niet naar de stembus gaan hebben opnieuw gelijk. Over Oekraïne is Middelkoop duidelijk. Rusland en China trekken niet samen op tegen de VS. Dat eindigt met het vertrek van president Putin of met een oorlog waarin de VS zich mengt. Waarbij het de vraag is van wat Putins vertrek het begin is.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alexander Motyl beweert voor World Affairs Journal het omgekeerde van wat Willem Middelkoop beweert. Niet de VS probeert Rusland kapot te maken, maar Putin probeert de NAVO kapot te maken. Omdat hij weet dat landen niet zullen optreden wanneer dat nodig is:
  ‘Forbes columnist Paul Roderick Gregory exposes this myth by imagining a scenario in which Russia launches a “hybrid war” against Latvia in order to destroy NATO. Russia takes control, the Europeans and Americans huff and puff, and Putin wins the day: “Putin has called NATO’s bluff, and the world has seen that NATO is an empty shell. There is no more NATO. Putin is king of the roost. It is he who decides who will be spared and who will punished.” Gregory is right to imply that, contrary to his public statements, Putin knows that NATO is bluffing.’
  http://www.worldaffairsjournal.org/blog/alexander-j-motyl/ukraine-must-reform-save-itself

  De afwachtende houding van de VS en belangrijke Europese landen lijkt de analytici gelijk te geven die zeggen dat de NAVO een lege huls is en Putin dat afgelopen maanden opzichtig die landen heeft ingewreven. Blijft in de asynchrone oorlog waarin Rusland met economische en militaire middelen Oekraïne bestrijdt dat andere niveau van asynchroniteit. Namelijk dat de VS niet bij machte is om Rusland militair te antwoorden, maar het economisch probeert klein te krijgen. Wat succesvol lijkt. In die zin heeft Middelkoop via een omweg dan toch weer wel gelijk.

  Like

  George Knight

  18 oktober 2014 at 21:23


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: