Dieren en religie. Zegen en slacht. Halleluja, niks aan de handa!

Dierendag en religie. Religie en dierendag. Roept dit verslag de vraag op of het makkelijker is om vegetarisch te zijn of dat het makkelijker is niet geïnspireerd te worden door religie? Schapen die voor hun dood nog even verwend worden treffen het maar. Zo vinden de mensen. Met hun mensenwensen. Zo simpel is het. Amen.

201307081348289283

Foto: Afbeelding van Franciscus van Assisi met dieren.

Advertentie

4 gedachten over “Dieren en religie. Zegen en slacht. Halleluja, niks aan de handa!

 1. Op dierebndag, en altijd, zou het al heel wat zijn, als mensen beseffen dat ij met hujhn hooggeprezen beperkte menselijke verstand en berperkte menselijk vrije wil da enige “diersoort”zijn die onder menselijke maat kan komen. “Dieren”kan worden, zoals we dat dan helemaal verkeerd weggen. Wanr dieren kunnen niet onder hun maat komen. Om goed met mensen en dieren om te gaan is dat menselijk besef noodzakelijk. Want mensen alleen zijn in staat om dieren onmenselijk te behandelen!

  Like

 2. Die RK hebben niet genoeg aan 1 Sinterklaas. En net zoals Sinterklaas een beetje nep aandoet, lijkt deze veel te weldoorvoede monnik niet helemaal op wat hij probeert uit te beelden.

  Like

 3. Mijn Mening is;

  hat het niveau van een dier hoger is als dat van de mens, want alleen een mens doodt hebzucht en uit puur machtsmisbruik , een dier alleen uit honger en uit angst.
  ROBERTO

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.