Wat zegt een peiling over inzet luchtmacht Midden-Oosten?

peil

Peil.nl peilt de eensgezindheid over de inzet van de Amerikaanse en Nederlandse luchtmacht (zes F-16 vliegtuigen) in het Midden-Oosten. De Telegraaf verwoordt de uitkomsten aldus: ‘Ruim 80% voor aanval’ en reduceert de inzet als gericht tegen ISIS. Maar dit klopt niet, de eerste aanvallen leren dat ook andere organisaties doelwit zijn van de luchtaanvallen. De vragen koppelen ‘een goede beslissing van de VS’ aan ‘deze luchtaanvallen’. Mijn idee is dat Nederland niet mee moet doen. Niet vanwege het anti-Amerikanisme van de SP, maar omdat luchtaanvallen geen militaire doorbraak teweeg kunnen brengen, de acties niet afgeperkt zijn en er geen einddoel is geformuleerd. Wat geeft deze peiling meer dan een evaluatie van ISIS?

Foto: Schermafbeelding van toelichting en vragen uit de peiling van 28 september 2014 over inzet vliegtuigen in het Midden-Oosten.

Advertentie

3 gedachten over “Wat zegt een peiling over inzet luchtmacht Midden-Oosten?

 1. Ik ben tegen de luchtaanvallen. Niet omdat de SP dat ook is, maar omdat de situatie in Irak en Syrië wereldwijde gecoördineerde aandacht nodig heeft en dat de VN daarop de regie moet hebben en dus niet de VS, En overigens heeft niemand mij iets gevraagd.

  Like

 2. Men heeft tijd genoeg gehad de geldschieters van ISIS te achterhalen en te blokkeren. Dit heeft men niet gedaan. De geruchten gaan dat Qatar, Koeweit en Saoedi Arabië deze jihadistische bewegingen ruimschoots gefinancierd hebben. ( met medeweten van de VS en Europa)

  Men wil dus oorlog. En om het publiek achter de oorlog te scharen heeft men afgelopen dagen in de media flink huisgehouden met angst zaaien voor de mannen met kromzwaarden. Er werd ook wat gemompeld over democratische waarden in die regio en binnensmonds iets over Westerse belangen. Over dat laatste werd niet doorgevraagd.

  Er wordt ons informatie onthouden. En niemand vindt dat erg. Dus platbombarderen maar zou ik zeggen.

  Like

 3. @Jan
  Vindt niemand het erg dat ons informatie onthouden wordt of we onder verkeerde voorwendsels een oorlog ingerommeld worden? Blewbird en ik zijn het daar niet mee eens. En met jou erbij is de stand al drie tegen de rest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.