Obama en Cameron gebruiken islam voor hun eigen doeleinden

President Obama en premier Cameron geven hun mening: ISIS is niet islamitisch. Obama zegt: ‘No religion condones the killing of innocents’ (= Geen religie gedoogt het doden van onschuldigen) en Cameron voegt eraan toe na het doden door ISIS van de Britse hulpverlener David Haines: ‘Islam is a religion of peace. They are not Muslims, they are monsters.’ Dr. Shuja Shafi, de secretaris-generaal van de Britse Moslimraad zegt: ‘These extremists in Iraq and Syria claim to be acting in the name of Islam. But there is nothing in our faith that condones such behaviour. Muslims in Britain and around the world have condemned these people, and the arguments they use have been refuted comprehensively as being far from the religion of Islam.

Politici als Obama en Cameron moeten zich verre houden van uitspraken over de islam. Daar hebben ze geen kennis van noch verantwoordelijkheid voor. Ze hebben er niks mee te maken. Politici moeten geen uitspraken doen over de inhoud van religies. Dat is alleen aan de betreffende religieuze organisatie en aan de gelovigen. Wat Shuja Shafi zegt klinkt al een slagje geloofwaardiger, maar is evenmin de laatste waarheid. De Britse Moslimraad vertegenwoordigt niet eens alle Britse moslims. Laat staan de wereldgemeenschap van moslims die tientallen landen en vele stromingen omvat. Moslims bestrijden elkaar op vele plekken op leven en dood.

Obama en Cameron slaan nog op een andere manier de plank mis als ze zeggen dat geen enkele religie onschuldigen doodt of de islam een religie van vrede is. De geschiedenis toont het omgekeerde. Zoals ook in naam van het christendom in 2000 jaar vele onschuldigen zijn gedood. Het uitsluiten van andersdenkenden is onlosmakelijk verbonden aan religies. Ze hebben een zachte kant met zingeving, troost en verbinding die ze het liefst tonen. Maar die bestaat alleen dankzij een harde kant van strijd, machtsdenken en uitschakelen van dissidenten en concurrenten die ze het liefst verbergen. Dat religieuze organisaties in hun marketing hun zachte kant tonen en de harde kant verbergen is begrijpelijk. Maar dat politici die veinzerij navolgen is onbegrijpelijk en onnodig. Religie is een proces van ontvoogding. Dat omvat ook loskomen van de politiek.

Advertentie

8 gedachten over “Obama en Cameron gebruiken islam voor hun eigen doeleinden

 1. “Dat religieuze organisaties in hun marketing hun zachte kant tonen en de harde kant verbergen is begrijpelijk.” Mooie zin. “Taqiyya” is dus universeel. Niet alleen iets van moslims. Hoewel … marketing?? Toen Wim T. Schippers zijn ziel symbolisch aan de zee toevertrouwde door een flesje Green Spot-limonade leeg te te gooien in de zee bij Petten, zat ik niet direct aan marketing te denken.

  Like

 2. Neo=zionistiosch Israel gebruikt jodendom om zijn landbezetting en wilde revanchebombardementen goed te praten. IRA en Paisly gebruiken chistendom om hun bloedige strijd in N-Ierland goed te praten, communistische dictaturen gebruiken socialisme om hun onderdrukking goed te praten, Materialistische egograaiers, gebruiken liberalisme om hun economosche ontwrichting goed te praten, Wilders, Breivik gebruiken joods-christelijk denken om hun islamhaat goed te praten, Moslim ISterrorisme gebruikt islam om menselijke rotstreken gped te praten. Hopelijk gebruiken Obama en Cameron hun humane christendom alleen maar om zich terecht zelf en een wereldbevolking, nu een VN daar nog niet toe in staat is, te verdedigen tegen gruwelijke ISonmenselijkheid.

  Like

 3. Pingback: Iedereen verklaart de islam. Niemand kan anderen ervan uitsluiten | George Knight

 4. Pingback: Pubers moorden namens Islamistische Staat. Overheden willen niet dat geweld met de islam in verband wordt gebracht. Waarom niet? | George Knight

 5. Pingback: Pubers moorden namens Islamitische Staat. Overheden willen niet dat geweld met de islam in verband wordt gebracht. Waarom niet? | George Knight

 6. Pingback: Paul Cliteur ziet secularisering als beste antwoord op problemen van het Midden-Oosten | George Knight

 7. Pingback: Ruud Koopmans: Westen moet zich weerbaarder opstellen tegenover intolerante islam. Kansen voor de sociaal-democratie? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.