Separistenleider Zakharchenko bevestigt Russische betrokkenheid in Oekraïne

De nieuw benoemde separatistische leider van Donetsk Alexander Zakharchenko volgde op 7 augustus Alexander Borodai op in een wisseling van de wacht die leidinggevende etnische Russen tijdig naar de uitgang begeleidde. Met z’n woorden van 15 augustus zal-ie ongetwijfeld de twijfelaars overtuigen die tot op de dag van vandaag ontkennen dat Rusland ook maar iets te maken heeft met de oorlog in Oost-Oekraïne. Want hoe kunnen de Russen niet betrokken zijn als Zakharchenko zegt dat 1200 strijders vier maanden op het gebied van de Russische Federatie zijn getraind? Waar het materiaal vandaan komt wordt niet duidelijk. Komt het uit een geheime pro-Russische opslag in Oost-Oekraïne of wordt het rechtstreeks vanuit Rusland geleverd?

Wat Zakharchenko zegt werkt vele kanten op. De separatisten die vorige week op instorten stonden kunnen aan de continue stroom oorlogsmateriaal en manschappen uit Rusland vertrouwen ontlenen. Om de strijd voort te zetten of vanuit Donetsk een succesvolle uitbraakpoging richting Zuid te realiseren. De Oekraïners ontlenen aan zijn woorden het bewijs dat de Russen betrokken zijn. Westerse regeringen kunnen er nieuwe argumenten aan ontlenen voor diplomatieke druk op Rusland of een volgende ronde van sancties tegen dat land. Rusland verliest met de woorden van Zakharchenko omdat ze niet passen in de geheime oorlog die het sinds april 2014 in Oost-Oekraïne voert en Rusland keer op keer ontkent. Het wachten is dan ook op het bericht dat Zakharchenko verkeerd is begrepen, foutief is vertaald of het niet zelf was. Als het ene belang van een politicus het andere belang tegenspreekt is politiek meest zichtbaar. In volle onenigheid met zichzelf.

7 gedachten over “Separistenleider Zakharchenko bevestigt Russische betrokkenheid in Oekraïne

 1. Zo geheim is die oorlog niet, zo werkt het al vanaf 1945,de ene kant steun van de Russen, de andere kant de Amerikanen.
  Het heeft de Amerikaanse belasting betaler al een aardige duit gekost, ik vraag mij af of ze ooit hun mede daardoor ontstane staatsschuld kunnen betalen.
  Om de strijd om de wereldmacht te verkrijgen te winnen, daar hangt wel een prijskaartje aan.
  Ik hoop dat die strijd niet uitloopt op een alles of niets.
  Roberto

  Like

 2. @Roberto
  Rusland ontkent betrokken te zijn. Dat zegt het keer op keer. Maar Rusland is wel betrokken. Dus een geheime oorlog. De VS zijn in dit conflict veel minder betrokken dan de Russen. Dus dat enerzijds anderzijds gaat niet op.

  Like

 3. Natuurlijk zijn ze er beide in betrokken, alleen de een veel meer dan de ander, maar hoe diep de Russen er inzitten dat weten we niet, maar zoals ik al boven schreef’ dit gebeurd al vanaf einde WO2.
  Bijna alle landen die los kwamen van kolonialisme ,hebben hiermee te maken gehad.
  Roberto

  Like

 4. –Rusland verliest met de woorden van Zakharchenko omdat ze niet passen in de geheime oorlog die het sinds april 2014 in Oost-Oekraïne voert en Rusland keer op keer ontkent. Het wachten is dan ook op het bericht dat Zakharchenko verkeerd is begrepen, foutief is vertaald of het niet zelf was. Als het ene belang van een politicus het andere belang tegenspreekt is politiek meest zichtbaar. In volle onenigheid met zichzelf.—

  Kom nu eens met bewijzen!!!

  http://www.bigeye.com/policestate.htm

  Ron Paul en wat een gelijk de man had en heeft.

  http://21stcenturywire.com/2014/07/25/mh17-verdict-real-evidence-points-to-us-kiev-cover-up-of-failed-false-flag-attack/

  Dit schiet ook niet echt op met bewijs is het wel?

  http://www.unz.com/article/the-ukraine-corrupted-journalism-and-the-atlanticist-faith/

  We weten niets! En worden van alles voorgelogen.

  Like

 5. @Toetssteen
  Als je bewijs niet erkent als bewijs is dan kun je blijven roepen ’kom nou eens met bewijzen’. Kortom, Zakharchenko of Putin kunnen zeggen wat ze willen, maar de goegemeente in Nederland roept om bewijs. Bewijs waarover? Dat doet er niet toe. Want ‘wij willen bewijs’. Hoe dan ook: bewijs. Ook grappig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.