In A’dam verandert uiterlijk Zwarte Piet om hetzelfde te blijven

Zwarte Piet moet veranderen om hetzelfde te blijven. Da’s de uitkomst van een maatschappelijk proces. Burgemeester Van der Laan liet vandaag weten in beroep te gaan bij de Raad van State tegen de beslissing dat hij de vergunning voor de sinterklaasintocht opnieuw moet bekijken. Het Amsterdamse Sinterklaascomité werkt al aan een nieuw uiterlijk van Zwarte Piet. Dat Amsterdamse voorbeeld doet wellicht elders volgen.

De burgemeester heeft gelijk zich niet in de rol van zedenmeester te laten drukken. Voor je het weet beginnen tegenstanders van de Gay Pride een zaak om een voor velen controversieel uiterlijk aan de kaak te stellen. Verschil is dat nu Zwarte Piet de wind tegen heeft en de Gay Pride de wind mee. Ofwel, Gay Pride is nu politiek correct en Zwarte Piet incorrect. Maar die mode kan zo omdraaien. Dan moeten homojongens en lesbomeisjes zich aanpassen aan de nieuwe zedelijkheid om stereotypering tegen te gaan. Tegenstanders van Zwarte Piet doen er verstandig aan geleidelijkheid te zoeken. Altijd beter om verder te kijken dan de eigen neus lang is.

Advertentie

2 gedachten over “In A’dam verandert uiterlijk Zwarte Piet om hetzelfde te blijven

  1. Maak alle Pieten blank met oorbellen tot aan de schouders en lange blonde lokken en dan staat Gario opnieuw vooraan. Piet is inmiddels al de pientere medewerker en sint de wat seniele ouwe man. Dus wat is er nou een probleem? Piet is gewoon mee geëvolueerd. Draagt ie ook nog eens de outfit van een Italiaanse edelman uit vervlogen tijd.

    Gewoon verder op deze weg, want inderdaad Knight, anders staat de Gay Pride en het carnaval straks ook ter discussie.

    Like

  2. De gefrustreerde immigranten, die menen Nederlandse tradities te kunnen bekritiseren krijgen, vrees ik, nog eens spijt van hun gedoe.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.