Bericht van Nederlanders aan ISIS en extreem-rechts: wegwezen

Pleidooi van een allochtone bewoner van de Haagse schilderswijk die ernstig boos is. Wat hij verwoordt over z’n buurt, geldt voor het hele land. Wat heeft Nederland met die ‘domme’ISIS-gasten‘ en die ‘domme extreem-rechtse gasten’ te maken? Niks. ISIS en extreem-rechts hebben in Nederland niks te zoeken. Laten ze hun problemen elders uitvechten. Het bericht van de bevolking aan beide groeperingen: ophoepelen.

Advertentie

9 gedachten over “Bericht van Nederlanders aan ISIS en extreem-rechts: wegwezen

 1. Het bericht van de bevolking aan beide groeperingen: ophoepelen.
  ======

  Tja ,en dan?
  wie zijn de volgenden ?
  Roberto

  Like

 2. Die mensen hebben gelijk. We willen hier geen oranjemarsen. En trouwens : iedereen is pro patria, dat zag je wel tijdens de wereldkampioenschappen voetbal. Het is niet zo dat een paar kaalkoppen opeens de meest echte Nederlanders zijn.

  Like

 3. Je videootje geeft een goed beeld hoe wij in Nederland – op lokaal en waarschijnlijk ook nationaal niveau – gematigden andersgelovigen aan hun lot overlaten. Het pijnlijkst vind ik dat ik niet zie wie wat zegt. Dat is dus Nederland anno 2014. Wat zijn we diep gevallen. Angst voor mensen in ‘eigen’ kring?

  De ‘vrije’ Westerse wereld doet dit nmm – vanwege de overheersende weinig kritische journalistiek naar z.g. bevriende naties – ook op mondiaal niveau.

  Like

 4. @Jack
  Ja, een oude klacht. Gematigde andersgelovigen of gematigde etnische groepen zonder geloof (liberalen, sociaal-democraten etc.) zijn als gevolg van het Nederlandse overheidsbeleid in het verleden overgeleverd aan de meer orthodoxe gelovigen. Via het overlegmodel met koepels en getrapte vertegenwoordiging. Ook etnische andersdenkenden werden zo opgesloten in een religie die de hunne niet was en feitelijk een gevangenis werd die voor het gemak van Nederland individuen opsloot.

  Die institutionalisering van het minderhedenbeleid werkt nog steeds door. Dus de overheid was niet alleen passief en lankmoedig, maar zelfs medeplichtig aan de bejegening en de slechte positie van de gematigde andersgelovigen nu. Graag zou ik daarover eens een parlementaire enquete/ archiefonderzoek van regeringsdocumenten zien met startdatum 1965.

  Dat oude beleid van pappen en nathouden en afkopen van etnische minderheidsgroepen dan van 1975 tot 2002 floreerde is gelukkig beëindigd. Maar er is vanuit de overheid niks voor in de plaats gekomen, dan desinteresse, individualisering en opnieuw: lankmoedigheid die de meest bedreigden aan hun lot overlaat.

  Like

 5. Mee eens, muv dat pappen en nathouden enz is beëindigd.

  Ik ben bang dat dit geen nationaal, maar een mondiaal probleem is ivm met de grote influx van vluchtelingen (die natuurlijk lang niet allemaal lief en aardig zijn) uit dichtbij gelegen conflictgebieden en terugkerende Europese Jihaddisten.

  De bloedige intra-Islamitische conflicten zijn al zo oud als het geloof zelf en dat beeld begint NU PAS langzaam tot onze poldergeesten door te dringen. Toen ik daar een tiental of zo jaar geleden eens op het VK over blogte – ik geloof bij Mihai, maar het kan ook bij een ander zijn geweest – werd door duidelijk goed geïnformeerde bloggers nagelhard ontkend dat dit een probleem was of ooit zou worden.

  Dat was voor de Arabische “LENTE”, waarna het Arabische nationalisme hol bleek te zijn en het tribalisme springlevend. Iets wat iemand die het gebied – maar eigenlijk alle gebieden in de wereld waar ik ben geweest – kent moeiteloos met eigen ogen had kunnen waarnemen. Net zo makkelijk als je enkel decennia geleden als blanke man of vrouw niet met een zwarte of zelfs getinte partner thuis kon komen.

  Het is duidelijk dat veel multi-culturisten – waar ik overigens ook deel van uit maak – hierdoor verward raken en niet weten hoe ze kritisch moeten reageren en daarmee veel medelanders uit andere culturen aan hun lot overlaten.

  Maar goed, wat kan je als mens doen. I am getting to old for this kind of s**t.
  Voor jou, waarschijnlijk al bekend:

  http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.610483

  Mijn vrouw leerde in de jaren ’60 dit liedje en zingt het tegenwoordig tenminste wekelijks voor een stel vrienden van ons, die het blijkbaar nooit hebben gehoord.

  They’re rioting in Africa, they’re starving in Spain.
  There’s hurricanes in Florida, and Texas needs rain.
  The whole world is festering with unhappy souls.
  The French hate the Germans, the Germans hate the Poles.
  Italians hate Yugoslavs, South Africans hate the Dutch.
  And I don’t like anybody very much!

  But we can be tranquil, and thankful, and proud,
  For mans’ been endowed with a mushroom-shaped cloud.
  And we know for certain that some lovely day
  Someone will set the spark off, and we will all be blown away.

  They’re rioting in Africa, there’s strife in Iran.
  What nature doesn’t do to us, will be done by our fellow man.

  Like

 6. @Jack
  Individuele moslims en institutionele islamorganisaties ontkennen op dit moment nog steeds dat ‘de bloedige intra-Islamitische conflicten zo oud zijn als het geloof zelf’. Mooi verwoord, Jack. Zie de merkwaardige tweets van Yasmina Haifi. Ze willen slechts een kant van de medaille zien. Andere religies zijn daarin niet veel anders, hooguit wat verder gevorderd in hun emancipatie.

  M’n opstelling in deze is in de jaren geëvolueerd. Op zoek naar een objectieve maat. Dat is de rechtsstatelijkheid geworden die alle burgers in relatie tot de wet, de instituties en de overheid plaatst. (Met onbegrip van gelovigen die de afbraak van de voorkeurpositie van religie niet begrijpen of willen aanvaarden). Maar tegelijkertijd is onder de voeten van critici als mezelf dat rechtsstatelijk tapijt deels weggetrokken door de politiek. Zoals vormgegeven door dat verschrikkelijke duo ordehandhavers op Justitie Opstelten en Teeven. Van de andere kant zijn de meest rechtsstatelijke partijen (D66, GroenLinks van Halsema) weer te soft op handhaving. Zo werkt Nederland zich door te hard en te soft optreden steeds verder in de nesten. De goeien komen niet meer boven.

  Like

 7. Zo werkt Nederland zich door te hard en te soft optreden steeds verder in de nesten.

  ===========================================================

  Vandaar mijn reactie van gisteren, men kan natuurlijk roepetoeteren van “ophoepelen”, maar men weet al jaren dat dit (nog) niet kan, of dat men niet wil.
  De overheid heeft al die jaren stil gezeten op dit gebied, men vond het schijnbaar belangrijker om de de AOWers en andere uitkeringsgerechtigden van hun geld te verlossen.
  Een geestelijk gezond volk had het heft al jaren geleden in eigen hand genomen, we luisteren teveel naar die politieke leiders i.p.v . naar ons eigen verstand.

  Roberto

  Like

 8. @Roberto
  Voor de duidelijkheid: ‘ophoepelen’ bedoelt niet te zeggen het land verlaten -want dat past niet in de rechtsstaat- maar stoppen met het zoeken van de confrontatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.