George Knight

Debat tussen links en rechts

Disorde in Drenthe: verzoek aan gedeputeerde Brink af te treden

with 4 comments

De Drentse gedeputeerde (VVD) Henk Brink ligt al maanden onder vuur. Hij is verantwoordelijk voor het toezicht op het bestuur. Er is kritiek op het onderzoek van 150.000 euro door recherchebureau Marple naar provincieambtenaren die verdacht worden van fraude. Dat zou niet zorgvuldig verlopen zijn, had door de Rijksrecherche uitgevoerd moeten worden en had Marple niet gegund moeten worden. Marple achtte het nodig zich tegen de kritiek te verdedigen. Wat Brink in de video van 25 april (na 1’20’’) zegt is opvallend: ‘Er is een app geplaatst (..) waar je achteraf telefoongesprekken [mee] terug zou kunnen luisteren’. Op de vraag van RTVDrenthe of er ‘afgeluisterd is‘ zegt Brink ‘nee’. Hetzelfde antwoord dat de NSA over de massale spionage van burgers geeft. Data zijn opgeslagen, maar burgers worden niet afgeluisterd. Een onhoudbaar standpunt van Brink. Zie hier voor kritiek van de oppositie op de uitleg van gedeputeerde staten op het onderzoek.

In een petitie ‘Oproep aan gedeputeerde Henk Brink om af te treden’ constateert Robert Hamminga dat de positie van Henk Brink vanwege het gunnen van het onderzoek onhoudbaar is geworden en hij dient af te treden, want ‘De gedeputeerde heeft met de opdracht van het fraudeonderzoek aan het privaat bureau de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid geschaad en heeft onnodig veel belastinggeld verspild.

brink

Foto: Schermafbeelding van petitie ‘Oproep aan gedeputeerde Henk Brink om af te treden’ van 6 augustus 2014. Tekenen kan hier

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dit schandaal is niet het enige corruptieschandaal in het maffiastadje langs de A28. De Eurochamp-affaire kostte journalist Gerard de Kleine zijn baan,en alles wat hij had opgebouwd. Gedeputeerde Klip-Martin die bewijsbaar meineed heeft gepleegd, kon ongehinderd dijkgraaf worden in Gelderland.

  Meer info over de Eurochamp-affaire is te vinden op zijn blog: http://rimpels-gerarddekleine.blogspot.nl/

  Like

  Koos van Woudenberg

  7 augustus 2014 at 19:01

 2. @Koos
  Bedankt. Waarin een kleine provincie groot kan zijn. Ik ken het van Zeeland: de tegenkrachten ontbreken. Triest en onterecht van Gerard de Kleine. Zie ook:
  https://twitter.com/gerarddekleine/status/497441006661689344

  Like

  George Knight

  7 augustus 2014 at 21:12

 3. Dank je George. Graag vraag ik hier ook aandacht voor de zaak ‘Dick Vennik’. Hij had zijn zaak vlakbij mij woning in Assen. Elke dag loop ik langs de fiets in mijn schuur die ik bij hem kocht.

  Ik schreef er een blog over. Uit mijn tenen.

  https://koosgaatdoor.wordpress.com/2013/11/20/dick-vennik-ook-slachtoffer-van-justitie-in-assen/

  Like

  Koos van Woudenberg

  7 augustus 2014 at 21:30

 4. […] Bij de bestuursrechter in Groningen staan beide partijen tegenover elkaar. Wat is de rol van Marplegate en de Drentse gedeputeerde (VVD) Henk Brink? Het betreft een onderzoek van 150.000 euro in 2014 […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: