Vrouw mishandeld om Israëlische vlag. Wat doet het gezag?

Een Nederlands-Joodse vrouw die in Amsterdam een Israëlische vlag aan haar balkon hing werd door twee mannen zwaar mishandeld. Dit is onacceptabel. Het openbaar bestuur moet middelen vrijmaken om zulk geweld te bestrijden. En de aanvallers hard straffen. Ons land heeft hierbij niks te winnen. De Nederlandse rechtsstaat, de manier van samenleven en het sociaal contract worden erdoor bedreigd. Nederland heeft niks te winnen als emoties, frustraties en waanvoorstellingen uit het Midden-Oosten geïmporteerd worden door inwoners van Nederland. Deze verzetshelden na de oorlog. Jihadisten die zelf de wapens oppakken en naar het Midden-Oosten gaan verdienen meer respect dan deze mannen die met z’n tweeën een vrouw aanvallen. Ik ben voor een importverbod van gelijkhebberigheid en heetgebakerdheid. Zie hier AT5 voor de achtergrond.

18 gedachten over “Vrouw mishandeld om Israëlische vlag. Wat doet het gezag?

 1. In de grondwet staat dat Nederland het internationaal recht bevordert.
  Er zijn nu een 1300 Palestijnen vermoord door Israel.
  Het enige wat Timmerfrans totnogtoe heeft gedaan is Netanyahu bellen.

  Het mishandelen van een joodse vrouw kan ik niet goedkeuren, maar helaas is het wel zo dat het impliciet goedkeuren van misdaden tegen de menselijkheid tot dit soort acties leidt.
  Dit is een feitelijke constatering, geen moreel oordeel.

  Immers, de vlag symboliseerde steun aan het schurkenland.

  Dan nog even, de beweerde zware mishandeling van de vrouw is zo te zien een lachertje, bij de Palestijnse verwondingen, vele daarvan dodelijk, andere met levenslange invaliditeit.

  Like

 2. Waar roep je precies toe op ?
  Het is op zichzelf erg genoeg, maar je moet het niet groter maken dan de werkelijkheid.
  Iemand met een shirt van een voetbalclub kan dit ook overkomen, en wat is voetbal nu helemaal voor belangrijks ? Een poster van de verkeerde politieke partij kan je ook duur komen te staan. Zelfs een “gothic” outfit, of een verkeerde bril. Mensen continue voorhouden dat ze hun handen thuis moeten houden, dat is het beste dat je kan doen.

  Like

 3. @piterfries Dat wanneer je een Israëlische vlag buiten hangt je per definitie alle acties van de Israëlische regering ondersteunt hoeft niet. De vrouw kan ook bang zijn voor toenemend antisemitisme en daarom de vlag buiten gehangen hebben. En al staat ze 100% achter Netanyahu, dan nog mag je haar niet fysiek aanvallen. Dat je in Nederland bang moet zijn om je te uiten of simpelweg te laten zien wie je bent is schandalig. Homo’s, Joden, Moslims, pedo’s, allemaal moeten we onze mening kunnen uiten zonder te maken te krijgen met geweld.
  We moeten geen kant kiezen voor de Joden, of voor de Moslims, maar voor mensenrechten. Daar heeft iedereen wat aan en je krijgt geen: maar zij doen dit. En de zij is dan een hele bevolkingsgroep!, alsof die allemaal hetzelfde denken.

  Maarten van Rossem stelt ons soms gerust: moslims nemen ons land niet over in tegenstelling tot wat PVV’ers beweren. En hij maakt dan een rekensommetje. Maar wanneer 5% moslim is en daarvan een groot deel tegen homo’s en Joden is dan loop je niet lekker over straat met je geliefde of met je keppeltje, of beiden. En in sommige wijken is het percentage hoger dan 5%.

  PVV’ers kiezen 1 kant: tegen de moslims en voor de joden. Ik probeer de kant te kiezen van de mensenrechten. Die zijn universeel. Als het goed is…

  Voor bedreigde mensen in Nederland pleit ik voor een landelijke organisatie die gemeenten kan verplichten bepaalde maatregelen te nemen en die als aanspreekpunt dient wat beveiliging en dergelijke betreft. Nu heerst er willekeur in gemeenten en bedreigde lesbo’s, homo’s en pedo’s – maar vast ook moslims en joden – worden veelal niet serieus genomen. Terwijl vrijheid een groot goed is.

  Zo heb ik een mega-waslijst van terreur aan mijn adres en krijg ik van de gemeente geen camerabewaking: zou leiden tot onrust schrijft de burgemeester; terwijl anderen bij 1 steen of zonder 1 steen al camerabeveiliging krijgen. Alsof geweld gemeentebeleid is in mijn geval…

  Dus pieterfries, we moeten achter deze vrouw staan wat betreft haar veiligheid! Ongeacht haar eventuele opinies. (Die vast redelijk zullen zijn.)

  Like

 4. @piterfries
  Ik vind het werkelijk afschuwelijk wat u zegt. U lijkt het mishandelen van een vrouw door twee overvallers goed te keuren. U zuigt uit uw duim dat iemand misdaden tegen de menselijkheid goedkeurt. Wie bedoelt u daarmee? De EU probeert de partijen in het Midden-Oosten aan de onderhandelingstafel te krijgen. Maar dat lukt om allerlei redenen niet. Nederland beslist niet de buitenlandse politiek van de EU, en nog minder die van landen in Azië. Hamas en Israel schieten hun raketten af en doden elkaars burgers. Moet Nederland daar tussen springen? Hoe dan?

  Uw woorden zijn des te meer verwerpelijk omdat ze de Nederlandse rechtsstaat opzij zetten en de willekeur introduceren. Want u geeft hiermee iedereen een vrijbrief om een buitenlands conflict in Nederland uit te vechten. Ik zie absoluut niet in wat het belang van Nederland en de Nederlanders daarbij is.

  Het feit dat u begrip opbrengt voor twee overvallers die een vrouw mishandelen zegt me voldoende over uw rechtsstatelijk besef. U keurt het goed, ik acht het lafhartig. Nogmaals, voor Jihadisten die naar Irak of Syrië gaan vechten en hun leven op het spel zetten heb ik meer begrip dan deze twee gespierde lafaards.

  @knutselsmurf
  Ik neem aan dat je je richt tot v/d Kletersteeg. Ik roep op om de rechtsstaat te respecteren.

  @Marthijn
  Mooi gesproken. We kiezen niet voor A of B, maar voor de mensenrechten. Wat de mishandelde vrouw precies denkt en welk land ze wel of niet steunt is helemaal niet relevant in het begrijpen van het principe van rechtsstatelijkheid.

  Like

 5. Verkeerde aanname.
  Kletersteeg ? Ik vroeg me al af hoe het kon dat die Piterfries vanuit het niets opeens alle weblogs onder schijt.
  Maar nee, ik richtte me niet tot hem, anders had ik zijn naam wel gebruikt.
  Het gaat om de titel, en om dit zinnetje :
  “Het openbaar bestuur moet middelen vrijmaken om zulk geweld te bestrijden. En de aanvallers hard straffen.”
  Het openbaar bestuur moet helemaal niks. Ze hebben nog meer taken, en we willen graag allemaal veilig over straat. Veiligheid is geen voorrecht van een klein groepje. Als ze de daders pakken, prima, maar de straf moet even hoog zijn als de straf voor gelijksoortige mishandelingen. Het is niet de bedoeling dat rechters de ene groep zwaarder gaan straffen dan de andere, voor hetzelfde vergrijp.

  Like

 6. George,
  lezen is niet je sterke punt.
  Ik schreef dat eerder.
  Wat betreft de EU, een handelsboycot van Israel zou het land snel tot bezinning brengen.
  Het westen doet niets.
  Wie zwijgt stemt toe, daar komt het op neer.

  Like

 7. @knutselsmurf
  Natuurlijk moet recht geen voorrecht van een groep zijn. Het recht geldt voor allen. Maar als dat voor een bepaalde groep structureel geschonden wordt, dan moet dat aangepakt worden. Je beweringen van extra straffen hoor je mij niet zeggen. Dat introduceert rechtsongelijkheid. Maar wel aanpakken. Niet zoals laatst in Den Haag gebeurde een demonstratie laten plaatsvinden die ruimte krijgt voor anti-Joodse uitspraken. Dat wordt evenmin getolereerd voor andere bevolkingsgroepen.

  Ik begrijp uit de media dat de Nederlandse moskeeën het antisemitisme veroordelen. Dat is een positief signaal.

  @piterfries
  Ik gaf weer wat u schreef, u relativeerde de mishandeling van de vrouw. Als u niet opschrijft wat u zegt kan ik niet lezen wat u leest. Ik denk dat u de bereidwilligheid van Israel om te luisteren naar het Westen te positief inschat. Dat land luister naar niemand. Maar hoe dan ook, met de mishandeling van de vrouw heeft dit niks te maken.

  Like

 8. George,
  je verdraaide mijn woorden.
  Een misselijke manier van ‘discussiëren’.

  Wat betreft Israel, dat land luistert wel degelijk, naar geweld, ook naar economisch geweld.
  Het was weer zeer toevallig dat Anna Lyndh werd vermoord, de toekomstige Zweedse eerste minister, die een Europese economische boycot van Israel wilde.

  Dat is ook wat Uri Avnery schrijft, de zionistische taal is geweld.
  Dat blijkt nu weer.

  Like

 9. @piterfries
  Ik verdraai geen woorden. Hoe komt u daarbij. U schreef: ‘Het mishandelen van een joodse vrouw kan ik niet goedkeuren, maar helaas is het wel zo dat het impliciet goedkeuren van misdaden tegen de menselijkheid tot dit soort acties leidt.’ Dus u zegt voor de komma iets niet goed te keuren, maar neemt dat na de komma terug en geeft een reden die het geweld legitimeert. Uzelf verdraait uw woorden.

  Like

 10. Ik denk dat u de bereidwilligheid van Israel om te luisteren naar het Westen te positief inschat. Dat land luister naar niemand.
  ====================================================================
  Maar we proberen wel Rusland d.m.v. sancties onze wil op te leggen, wij willen voor Rusland bepalen wat ze wel en niet mogen doen.

  Zijn we niet een beetje Hypocriet bezig, (een beetje teveel naar mijn mening,)
  Geef eens aan hoeveel van onze zgn. vrienden er eigenlijk niet deugen, of gaan we eerst de hand in eigen boezem steken.
  Want ook hier worden de mensenrechten (soms?) met voeten getreden.
  En ja die vrouw verdiend ons respect, het is niet normaal om iemand te mishandelen omdat hij/zij anders is, en dit kenbaar maakt.
  Maar het gaat er bij mij niet in dat 2 demonstranten vervolgd gaan worden wegens het roepen” alle Joden moeten dood” ,terwijl het omgekeerde “het uitroeien van Palestijnen”,tot dusver ongestraft kan blijven.
  Het wordt dus tijd dat regeringsleiders zowel van links als van rechts opgepakt kunnen gaan worden voor hun schenden van mensenrechten.
  Roberto

  Like

 11. George,
  het deel van de zin achter de komma is een constatering, geen moreel oordeel.
  Ik legitimeer dus niets, je verdraait mijn woorden.
  Maar misschien heb je niet goed opgelet bij het vak begrijpend lezen.

  Like

 12. @Roberto
  Ik ben niet tegen een militaire boycot van Israel. Maar dit land opereert tamelijk zelfvoorzienend en eigenzinnig. Dus de invloed van andere landen op Israel is bescheiden. Dat probeer ik te zeggen.

  Wat de politiek van Israel te maken heeft met het mishandelen van een Joodse vrouw in Nederland of andere uitingen van anti-semitisme ontgaat me. Ik begrijp dan ook niet waarom het een het ander moet rechtvaardigen.

  Als iemand roept ‘Alle Palestíjnen aan het gas’ dan moet dat precies even zwaar aangepakt worden als wanneer dat over andere bevolkingsgroepen wordt geroepen.

  @piterfries
  Ik blijf bij mijn woorden dat u gemengde signalen afgeeft en de mishandeling van genoemde vrouw legitimeert. Mogelijk niet bewust.

  Like

 13. Maar dit land opereert tamelijk zelfvoorzienend en eigenzinnig.
  ==========================================

  Wel, als het een niet mogelijk is dan het andere.
  Wat denk je van beide op een internationale Opsporingslijst ?
  En dan samen in 1 cel, en let wel in het verleden zijn er wel voor minder opgepakt.
  Roberto

  Like

 14. @Jan
  Bedankt. Eerlijk gezegd ben ik blij met deze uitkomst. Als het klopt. Nederland is er beter aan toe dan het eerst leek. Het zou de eerste keer niet zijn dat iemand in de slachtofferrol kruipt om anderen te beschuldigen. De twijfels aan het verhaal van de vrouw zijn gerechtvaardigd en moeten uitgezocht worden. Dan wacht deze vrouw maar een weg: haar verontschuldigingen aanbieden aan Nederland. Om zich vervolgens diep te schamen. En verplicht af te kicken bij de psycholoog. Enfin, we wachten het onderzoek af. Nog niks is nu zeker.

  Like

 15. Reeds 1500 dode palestijnen en 7000 gewonden. Het wordt toch wel eens tijd dat de internationale gemeenschap actie onderneemt. Dit is een massaslachting, met genocidale trekjes.

  Like

 16. George,

  Je bent voor deze mevrouw duidelijker milder en dit keer moeten we afwachtend zijn. Dat had je natuurlijk ook in eerste instantie kunnen bepleiten. Zo zie je maar, “propaganda” is tricky.

  Ook deze zaak in Parijs stinkt:
  http://www.timesofisrael.com/watch-jews-clash-with-pro-palestinians-at-paris-gaza-rally/

  Ondertussen is de schade al wel geleden. D.m.v. provocaties wordt een eventuele vreedzame pro-Palestijns protest verstoord en door de media weggezet als anti-Joods en antisemitisch. Men kan zich afvragen in hoeverre dit allemaal geënsceneerd als ondersteuning voor het verkrijgen en/of behouden van draagvlak voor de zionistische terreur in GAZA. Ik hoop dat deze mensen naast schaamte en een psycholoog ook strafrechtelijk vervolgd zullen worden. “Hard straffen” was dacht ik het eis…

  Like

 17. @Reggie
  Het lijkt op het bericht van laatst over de zogenaamde wijk voor homoseksuelen in Tilburg. De burgemeester beaamde de plannen. Hij bleek achteraf in het complot te zitten. Fout. Het was een publiciteitsstunt. Maar ik vind niet dat je dit achteraf de media kwalijk kunt nemen. Ze waren bedrogen. Geen propaganda, gewone nieuwsgaring. Je moet immers de autoriteiten kunnen vertrouwen. Daarom was die Tilburgse burgemeester ontzettend verkeerd bezig.

  Er zijn nu twijfels aan het verhaal van de vrouw die zegt mishandeld te zijn. Maar zekerheid hebben we niet. Mocht het verhaal niet waar zijn, dan vind ik niet dat dat iemand kwalijk te nemen valt. Behalve de vrouw zelf en AT5.

  De opstelling die je voorstaat om af te wachten is onwerkbaar voor iedereen die verslag van het nieuws doet. Je moet ergens beginnen en iets en iemand kunnen vertrouwen. En beredeneerde analyses durven maken om de zich ontwikkelende actualiteit te vangen.

  Ik deel de mening van Herman Vuijsje in de NRC. Hij is kwaad op de politiek van Israel en zou daartegen graag de straat opgaan. Maar dat doet hij niet om niet het risico te lopen achter anti-hakenkruisvlaggen of antisemitische leuzen terecht te komen van de pro-Palestijnse hardliners. Die kapen in hun extremisme de demonstraties en bereiken hiermee dat een meerderheid afgeschrikt wordt om tegen Israel te protesteren. Zodat je je afvraagt waar het deze hardliners nu eigenlijk om te doen is: protest tegen de politiek van Israel of een ander doel dat met de vestiging van de eigen groepering te maken heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.