Russische propaganda van RT: haat, genocide en onbevestigde info

Waarom zijn Russische media zo verbeten op Oekraïne? Het antwoord is simpel, Oekraïne ontworstelt zich sinds november 2013 aan de greep van Rusland en koerst richting EU. Dat bevalt het Kremlin niet en met inzet van publicitaire middelen probeert het te voorkomen dat Oekraïne en Oekraïners voor zichzelf kiezen. Deze propaganda probeert stokken in het wiel te steken. Wat in de episode van RT Thruthseeker opvalt is de blinde haat die eruit spreekt. Waarom overdrijven de Russen zo? Het oogt pathologisch wat ze doen. Deze Russische media lijken alle verhoudingen uit het oog verloren te hebben. Journalistiek is het allang niet meer, de negatieve emoties maken het klef en onfris. Neem nou onderstaand citaat dat aantoonbare onzin is:

hit

Maar RT lijkt nu ook door te hebben dat niet alle propaganda werkt en zich tegen het beeld van Rusland kan keren. Wat blijft hangen is een onverdraagzaam en kwaadaardig Rusland. RT heeft deze aflevering wegens ‘onbevestigde informatie’ geschrapt. Zie ook tweets van journalist Shaun Walker van The Guardian hierover.

rt

 Foto 1: Still uit teruggetrokken RT-programma ‘Genocide in eastern Ukraine’ met gewraakt citaat dat stelt dat het Oekraïense leger een directe opvolger is van Hitlers Wehrmacht. 

Foto 2: Tweet van RT Press Office EN, 15 juli 2014.

2 gedachten over “Russische propaganda van RT: haat, genocide en onbevestigde info

  1. Als het Warschau Pact nog bestond, en W Duitsland daar een associatieverdrag mee zou sluiten, hoe zou dan de reactie geweest zijn ?

    Like

  2. Het Warschau Pact bestaat niet meer, evenmin als de Soviet-Unie. Merkwaardig is dat het huidige Rusland net doet alsof het die Soviet-Unie is. Dat is het niet. Mede daardoor ontspoort het Rusland van Putin. Ook Oekraïne was Soviet-Unie.

    Maar dat leidt af van de vraag waarom de Russische propaganda zo hard reageert op Oekraïne. Weet het in de publiciteit nou echt geen andere toon te vinden die een westers publiek beter kan overtuigen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.