Hoe knap zijn eigenlijk de kinderen van groep 7b van El Furkan?

Het is knap dat de kinderen van groep 7b van Basisischool El Furkan van zo’n 11 jaar zo politiek gemotiveerd zijn en zich zo welsprekend uiten. Vol mediawijsheid vinden ze het Jeugdjournaal van 1 juli ‘niet altijd even eerlijk’. Ze hebben exact bijgehouden wat het Jeugdjournaal zegt over kinderen die in Israël en de Palestijnse gebieden worden doodgeschoten. Ze weten dat de Palestijnen helemaal geen leger hebben en Israël wel. Ze weten dan wellicht ook waarom PLO-leider Yasser Arafat altijd een uniform droeg. Dwaas eigenlijk, zo zonder leger als je er goed over nadenkt. Carnaval in het Midden-Oosten? Het is knap dat de kinderen van groep 7b zich weten te presenteren als gedode kinderen. Dat soort identificatie vraagt een abstractievermogen dat bij 11-jarige kinderen bijzonder genoemd mag worden. ‘Later werd ik in de bossen bij Jeruzalem gevonden’, wat je noemt vereenzelviging tot in de dood. Wat een knappe kinderen van groep 7b van Basisschool El Furkan. Je zou uit hun uitingen niet opmaken dat ze slechts 10, 11 of 12 jaar zijn. Je zou ze veel ouder schatten. Knap?

03484581

Foto: Yasser Arafat.

Advertentie

5 gedachten over “Hoe knap zijn eigenlijk de kinderen van groep 7b van El Furkan?

 1. Oorlog voor de Palestijnse kinderen betekent vroeg sterven of vroeg oud worden.

  Roberto

  Like

 2. Ik weet niet wat jullie zeggen maar wat deze kinderen doen is knap zei zien dingen wat een volwassene niet kan zien zei zien dat wat israiel doet slecht is en wat de gevilg ervan wordt masha allah deze kinderen zijn slimme kinderen

  Like

 3. @Aisha Omar
  Wat ik zeg is dat het knap is wat deze kinderen doen, maar het de vraag is of ze dat zelf doen. Ofwel, spreken hier de kinderen zelf of zijn het toch de volwassenen die spreken maar net doen alsof de kinderen spreken? Ik denk dat laatste. Het gaat immers om in Nederland wonende kinderen van ongeveer 11 jaar die net doen alsof ze dood zijn. Dat vraagt een abstractieniveau waarvan ik me afvraag of het past bij 11-jarigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.