Frankrijk verkoopt ‘Mistral’-schepen aan Rusland. Sans gêne

Wat zijn principes waard in de buitenlandse politiek? Zo goed als niets. Landen zetten tegenwoordig het eigen gewin voorop. Nederland heeft de mensenrechten ingewisseld voor economische politiek. Niks nieuws. In elke oorlog verkopen partijen wapens aan de andere partij. Als het maar geld oplevert. Oorlog is een hefboom voor winst. Van sommigen ten koste van velen. Vaak verhuld met een ethisch sausje van politieke praatjes die niks kosten, maar mooi tonen. Het verschil met de verkoop van twee Franse helicopterschepen Mistral aan Rusland is dat het zo ongegeneerd gaat. De Franse regering zoekt geen excuses om 1,4 miljoen euro te cashen en Rusland bruuskeert Frankrijk door te verklaren dat een van de schepen gestationeerd zal worden op de Krim. Dat door Rusland eerder dit jaar eenzijdig geannexeerd werd. Deze inlijving wordt door Frankrijk niet erkend.

4 gedachten over “Frankrijk verkoopt ‘Mistral’-schepen aan Rusland. Sans gêne

  1. @Theo
    Frankrijk en Frankrijk zijn lid van de NATO. Dus bevinden zich in hetzelfde kamp. Dat maakt verkoop van militair materiaal over en weer minder gevoelig.

    Like

  2. Niet alles is koek en ei tussen Rusland en Frankrijk. Of tussen de Franse en Russische marine. Gedurende tien dagen voeren de Russische Admiraal Levchenko en Liman in de buurt van Toulon, waar een paar nucleair aangedreven aanvalsonderzeeërs, strategische marine reserve en het vliegdekschip Charles de Gaulle liggen afgemeerd. De Russen verlieten het gebied nadar de Franse marine herhaaldelijk patrouilles hun kant opstuurde.
    http://www.varmatin.com/toulon/deux-batiments-de-guerre-russes-envoyes-au-large-de-toulon.1755310.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.