Demonstratie in Den Haag over ISIS: moslims tegen moslims

2597614

Zo’n 250 voornamelijk sjiietische moslims demonstreerden vandaag in Den Haag tegen het terrorisme. Niet dat van de ETA, de Molukkers, de IRA, de FARC, de RAF, de Rode Brigades, het Japanse Rode Leger of Lichtend Pad, maar het terrorisme van de soennitische moslims van ISIS. Dat was de directe aanleiding. Dus mensen die zich beroepen op de islam demonstreerden tegen mensen die zich beroepen op de islam. Moslims tegen moslims. Demonstranten spraken zich uit tegen ‘de zieke ideologie van terreur’ en riepen het Nederlandse parlement op om sympathiebetuigingen aan ISIS en Al Qaida strafbaar te stellen. Ze lieten op spandoelen weten dat ‘Terrorisme geen geloof kent’ en dat ‘Mens(elijk)heid tegen terrorisme’ is.  Gelijk hebben ze, maar hun demonstratie was minder verhullend en hoogdravend geweest als ze gewoon hadden gezegd waarvoor ze de straat waren opgegaan: ‘Sjiieten tegen Soennieten’. Zo eerlijk en rechtdoorzee kan protest ook zijn.

Foto: Demonstratie tegen terrorisme, Den Haag, 29 juni 2014. Credits: Jade van Doornik

Advertentie

5 gedachten over “Demonstratie in Den Haag over ISIS: moslims tegen moslims

 1. @George: Met dit blogje van je kan ik weinig. Vooral ook omdat ik het veel te kort door de bocht vind. Ik zie een groep moslims demonstreren voor een menselijke zaak. Of ze wel of niet hoofdzakelijk uit een bepaalde Islamitische stroming komen doet er in mijn optiek niet veel toe. Beide stromingen die jij hier noemt kennen extremisten die zich schuldig maken aan Duivels terrorisme.

  Dus, zoals je schrijft:
  = ‘Sjiieten tegen Soennieten’. Zo eerlijk en rechtdoorzee kan protest ook zijn. =

  İs in mijn ogen zo recht door zee als een door een onderzeer afgeschoten dodelijk projectiel. Het is een kreet die zaken op scherp zet en olie op het vuur is.

  Wel recht door zee….,
  dat weer wel : -)))))

  Like

 2. @George: Ik zal je nooit vragen om ‘iets’ met mijn commentaar te doen. Waar het mij om ging is dat je kreet = Sjiieten tegen Soennieten’ = mensen tegen elkaar op lijkt te zeten.
  Iets wat ik aanneem niet je bedoeling zal zijn.

  Maar sjiieten zijn natuurlijk gewoon mensen en soennieten uiteraard ook. Net als jij en ik neem ik aan. Dus bij = Sjiieten tegen Soennieten’
  Staat in mijn ogen: Mensen => tegen tegen<= beesten.

  Tenminste, als je de religieuze extremistische terroristen niet als mensen maar beesten wil kwalificeren. Iets waar ik overigens ook een probleem mee zou hebben, alleen net een graadje minder.

  Maar wellicht lees ik weer iets in je schrijven wat er niet staat. Geen ramp natuurlijk, zoals je schrijft,
  ………..zo.

  Like

 3. George Voor de een of andere reden is de bovenstaande reactie een zooitje geworden. wis het als je wilt. Er staat niet wat ik wil zeggen.

  Like

 4. Pingback: Is de islam een verloren religie? Wat kan het secularisme bieden? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.