Moestuinsocialisme volgens Klijnsma. Ze maakt PvdA belachelijk

klij

Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma verbergt achter een tsunami van empathie en meevoelen met de sociaal zwakkeren elk politiek gevoel en verstand van zaken. Ze is een kleine ramp in het kabinet Rutte II. Een sociaal-democratisch godswonder dat goede bedoelingen paart aan onnozelheid en zo buiten de werkelijkheid is komen te staan. Haar redding is dat ze onbeduidend is, niemand haar serieus neemt en daarom niet hoeft op te stappen. Voorlopig. Ze muntte dit weekend de term moestuinsocialisme.

Het laatste advies van Klijnsma behelst dat mensen hun pensioen aan kunnen vullen door een moestuin, zo vertelde ze het AD. Klijnsma ziet dat het pensioenstelsel niet bij het oude kan blijven en vindt dat er een debat moet komen over het pensioen van de toekomst. Haar idee van de moestuin neemt daar een voorschot op. Als het spreekwoordelijk verschuiven van de dekstoelen op het dek van de Titanic. Klijnsma beantwoordt de uitdagingen van de toekomst met oplossingen uit een archaïsch Nederland. Ze wil groene vingers voor allen.

Hoon was Klijnsma’s loon. Terecht. Ook PvdA-voorzitter Hans Spekman besefte dat-ie weer tegen een nieuw onbenul in z’n partij op moest treden en nam afstand van Klijnsma’s suggestie: ‘Mensen moeten niet afhankelijk zijn van een moestuin, dat is belachelijk’. Hij noemt het stom van haar, aldus NRC. Abvakabo-voorzitter Connie van Brenk vond de uitspraak een drama en vroeg om iemand met verstand van pensioenen. Voor de SP was het makkelijk scoren, Paul Ulenbelt plaatste een reeks tweets over het moestuinsocialisme van Klijnsma. De kwestie roept vooral de vraag op hoe de selectie bij politieke partijen verbeterd kan worden.

Foto: Tweet van Paul Ulenbelt (SP).

Advertentie

9 gedachten over “Moestuinsocialisme volgens Klijnsma. Ze maakt PvdA belachelijk

 1. Een mooiere metafoor in de komkommertijd voor onbenullige politieke onvolwassenheid had niet kunnen oppoppen. Van een onbeschrijflijke, onnozele, infantiele schoonheid. Tantje Jetje heeft in haar onnozelheid de Nederlandse politiek met zichzelf geconfronteerd. Een permanent standbeeld zou niet misstaan.

  Like

 2. Pacht, lidmaatschap van de vereniging, zaden, knollen, bollen, compost, een kasje, alles kost geld. Je werkt je het schompes, maar het is te droog, te nat, te warm, te koud. De vogels, muizen, woelratten, rupsen etc. eten alles op. Kortom, je moet op zijn minst een gigantisch oeuvre geproduceerd hebben (Maarten ’t Hart), om van die anderhalve aardappel beter te worden als gepensioneerde.
  Hoe dom en arrogant kun je zijn?!
  Koot en Bie: geweldig!

  Like

 3. Grote genade, heeft niemand hier ooit gehoord van wat onze voorouders deden? Citroenplant, iemand? Koffieprut misschien om de katten eruit te houden, want ze doen wel wat met vogeltjes, maar hun uitwerpselen zijn nogal onwelkom inzake ziekte van planten.
  Bonenkruid tegen luizen? Lavendel, ruikt ook nog lekker, salie…. Werkt prima hoor!
  Slakken, een crime, maar u houdt ze buiten met dille, mjum, knoflook en koop een paar kippen. Snackbar.
  Feitelijk gezegd is de mens de wortel naar zijn bestaan kwijt.

  Klijnsma ook, maar dat is dan omdat ze meent dat alleen zij een beperking heeft. Maar zo draait de wereld natuurlijk niet.

  Like

 4. @Deckzijl
  Dat artikel is kolder!!!
  Stel je voor 5 euro pp per dag. Wij hebben een huishouden met drie=15 euro per dag= 105 per week!!! welke dwaas die niet stevig aan de drank en de tabak is maakt dat op?
  Mijn vrouw spijkert het dicht zo rond de 55 euro, voor 3 personen! for heaven sake, wat is dit voor een kul?
  Ja ik heb zulk gemauw gelezen op de Joop. Ik ben zo zielig enzovoort, maar reken het eens om en dan klopt het van geen kant!

  Like

 5. Pingback: Debat over experiment met soepele bijstand met Jetta Klijnsma legt harteloosheid en gebrek aan compassie gasten ‘Jinek’ bloot | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.